Expres

Brașoveanul Mihai Sturzu și-a mai împlinit un mare vis / Urmează cel legat de Aeroportul Brașov

Brașoveanul Mihai Sturzu și-a mai împlinit un mare vis.

Brașovenii Dana Nălbaru (în formula originală, cea mai longevivă), Florin Grozea și Mihai Sturzu au cântat 18 ani, cu mare succes, în trupa Hi-Q. Mihai Sturzu, absolvent al Facultății de Litere Brașov și al Facultății de Jurnalism la Bucureşti, a fondat trupa Hi-Q în a doua jumătate a anilor ’90, alături de Florin Grozea, dar a fost și managerul trupei. După destrămarea formației, fiecare a luat-o pe un drum diferit, iar Mihai a intrat în politică pentru un timp (fiind chiar deputat PSD, apoi independent, după un conflict cu Liviu Dragnea), iar de două ori a candidat la Primăria Braşovului. În 2016 a obţinut, ca independent, 9,51% dintre sufragiile alegătorilor braşoveni, ceea ce l-a plasat pe locul al treilea în cursă.

„Vă vorbește căpitanul”

Brașoveanul Mihai Sturzu și-a mai împlinit un mare vis. În paralel, a decis să se facă pilot de avion. După mai bine de 10 ani de zbor se poate lăuda acum că și-a împlinit visul de-a fi comandant de aeronavă.
„Ladies and gentlemen, this is your Captain speaking (n.r. – Doamnelor și domnilor, vă vorbește căpitanul dumneavoastră). După zece ani de când zbor cu avioane mici și cinci de când zbor cu avioane mari, de astăzi sunt Comandant. Sunt mulți oameni la care mă gândesc cu recunoștință… primul instructor, colegul de banca din școala de aviație, mentorul meu, atâția alți piloți de la care am învățat mereu câte ceva…
Totuși, există o persoană care mi-a fost mereu alături: în momentele în care îmi venea să plâng de nervi că nu reușeam să aterizez Zlinul 142 corect, în lungile nopți în care învățam acasă diferențele dintre zborul subsonic, transonic, supersonic si hipersonic… de-a lungul sutelor de examene, de ore de simulator din care ieșeam cu tricoul ud la propriu… persoana care mi-a dat mereu încredere, energie și determinare să ajung aici: eu. Well, îmi mulțumesc din suflet mie! Sunt foarte mândru de mine!
Love and devotion”
, a scris Mihai Sturzu pe Facebook, acolo unde l-au felicitat o mulțime de oameni.
„Later edit (a doua zi dimineață): sunt impresionat de miile de mesaje, comentarii, gânduri bune transmise. Vă mulțumesc din suflet! Dacă aș putea v-aș lua pe toți în cel mai mare avion din lume și am pleca în cele mai frumoase vacanțe!”, a adăugat Mihai a doua zi.

Licență de pilot pentru toate tipurile de avioane

Brașoveanul Mihai Sturzu și-a mai împlinit un mare vis. În 2012, Mihai Sturzu s-a apucat de școala de pilotaj, după ce și-a dat seama că nu și-a trăit visul pe care îl avea încă din copilărie. „Jobul meu este hobby-ul meu”, spunea adesea Mihai, care și-a găsit adevărata chemare după ce a renunțat la cariera în showbiz.
„Am făcut școala de la Ghimbav-Brașov pentru prima licență, iar azi am ajuns să am licențele pentru toate tipurile de avion. Am luat licență de pilot privat la vârsta de 32 de ani. Mai târziu, trei prieteni s-au rugat de mine să mă duc cu ei la școala de piloți de linie, aveau nevoie să fie patru oameni în grup. Am crezut că e super greu, așa a și fost, dar în 2017 am terminat școala de piloți de linie, iar la 38 de ani aveam interviu la companie. E foarte mișto aviația, se potrivește cu felul meu de a proceda. Am învățat foarte multe, nimic nu este la întâmplare, totul este pe bază de școală, nu de talent. Sigur că are și poezia ei, oricât de riguroasă ar fi, vezi cele mai frumoase răsărituri și apusuri din cockpit. Se îmbină rigurozitatea cu poezia”, a povestit într-un interviu fostul cântăreț.
Cei care l-au (re)întâlnit în postura de pilot au avut cam aceeași reacție ca aceasta: „Recunosc că, în primul moment, am avut mari reticențe – un fost artist (Inima mea, Gașca mea etc Hi-Q, pentru cei care țin minte), manager al trupei, fost deputat și politician social-democrat, însă vorbind cu el mi-am dat seama că am în față un om total transformat, implicat, corect, atent, foarte dedicat, parolist… efectiv, mi-a demolat tot ce aș fi crezut despre el”.

Susținător fervent al Aeroportului Brașov

Brașoveanul Mihai Sturzu și-a mai împlinit un mare vis. Mihai Sturzu este pilot-comandant pe Airbus A320 sau Airbus A321, la WIZZ AIR, a doua companie care va opera zboruri de linie de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Astfel, el are toate șansele să-și împlinească visul de a zbura de la Brașov, vis despre care vorbea, în decembrie 2015, într-un clip video (detalii aici). Clipul cu fotografii aeriene ale pistei aeroportului, făcute din avionul pilotat de Mihai Sturzu, era menit, în calitate de deputat (ex-PSD, proaspăt independent), să-i mobilizeze pe parlamentari pentru votul din Parlament al legii privind terenul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, dar și pentru alocarea a 40 de milioane de lei de la bugetul naţional 2016 pentru realizarea construcţiei aeroportului (detalii aici și aici).
„Este un subiect despre care toată lumea vorbeşte cu drag pentru că toată lumea îşi doreşte acest aeroport la Braşov, vă daţi seama că eu nu fac excepţie şi alături de toţi braşovenii îmi doresc ca într-o bună zi să zburăm de aici în orice colţ al lumii. (…) Evident, ca braşovean şi ca pilot îmi doresc să zburăm la Braşov, dar sunt multe de făcut. Mai mult, faptul că am făcut şi şcoala de piloţi la Ghimbav mă leagă dublu de acest loc. (…) Această investiţie la Braşov nu este chestiune punctuală a Braşovului, un aeroport în centrul României reprezintă un potenţial economic pentru întreaga ţară, evident şi pe o dezvoltare pe orizontală mai departe”, spunea atunci Mihai Sturzu (video aici).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
4 luni în urmă

Am citit decât titlul și câteva rânduri.
Chiar nu se întâmplă nimic în țară, în lume, de-i tot băgați în seamă pe toți pulifrici?

Citeşte şi...
Close
Back to top button