Expres

BRAȘOV. Vom plăti mai mult pentru gunoi

  • 20200107_115759_276795.jpg
 

Tariful pentru serviciul de salubritate prestat brașovenilor de către cei doi operatori din municipiul Brașov, respectiv Brai Cata și Comprest, se va majora, după ce și Asociația de dezvoltare intercomunitară ISO Mediu (ADI ISO Mediu) și-a dat acordul. Pentru persoane fizice, tariful pentru colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor menajere ajunge la 16,78 lei cu TVA, în creștere de la 14,88 lei cu TVA. Pentru persoanele juridice, tariful este de 141,92 lei/mc fără TVA, în creștere de la 122,69 lei/mc (fără TVA).

Majorarea vine după ce, la începutul lunii, Adunarea Generală a ADI ISO Mediu Brașov a aprobat tariful de eliminare a deșeurilor prin depozitare al operatorului Fin-Eco. Cu tot cu TVA şi contribuţia pentru economia circulară, costurile aferente eliminării prin depozitare pentru tona de deșeuri, în anul 2022, se ridică la 262,96 lei pe tonă, o majorare cu peste 35% față de 2021. Clarificarea situației privind costurile de depozitare a deșeurilor era necesară, pe fondul creșterii salariului minim, a prețurilor la combustibili, energie și materiale, spun reprezentanții ISO Mediu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button