Expres

BRAȘOV. Va suna „Alarma la dezastre”

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov continuă verificarea sistemului de alarmare a populației printr-un nou exercițiu, care va avea loc mâine, de la orele 10.00.

„Sirenele din țară vor emite semnalul «Alarmă la dezastre», care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja.

În cazul unui accident chimic sau nuclear, spre exemplu, cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească în clădiri, să izoleze ușile și ferestrele și să închidă gurile de aerisire și instalațiile de climatizare.

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară în prima zi de miercuri din fiecare lună exerciții de alarmare care sunt destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență, după cum a amintit sursa citată.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button