Expres

BRAȘOV. Unde și cum puteți petrece cu copiii de ziua lor. Oferta e bogată și variată

  • ziua-copilului_3.jpg

De Ziua Internaţională a Copilului, instituţii culturale, asociaţii sau diverse structuri profesionale le-au pregătit celor mai mici dintre braşoveni o ofertă bogată de evenimente culturale, sportive sau interactive, care sunt prezentate mai jos. În plus, muzeele, Castelul Bran și Biserica Neagră pot fi vizitate gratuit de copii.

Citiți și:

BRAȘOV. Jandarmii au pregătit o zi de neuitat pentru copii: tiroliana, câinii de intervenție, demonstrații

BRAȘOV. „Avion cu motor/Ia-mă și pe mine-n zbor!”

BRAȘOV. Castelul Bran e al copiilor astăzi

BRAȘOV. Cadou de 1 Iunie: gratuitate la descoperit comori

BRAȘOV. 1 Iunie și la Pietrele lui Solomon!

BRAȘOV. Doar copiii își pot face pașaport astăzi

Activităţi distractive la Zoo Braşov

Conform tradiţiei, Grădina Zoologică Braşov este pregătită ca în 1 Iunie să le ofere celor mici, şi nu numai lor, câteva ore de distracţie alături de simpaticele animale şi de oamenii care le îngrijesc. Între orele 11:00 şi 18:00, copiii vor participa la numeroase jocuri, vor desena pe asfalt, vor discuta cu îngrijitorii de animale sălbatice şi, nu în ultimul rând, vor avea parte de multă veselie! Pentru toţi cei cu vârsta de până în 14 ani şi pentru copiii instituţionalizaţi, intrarea va fi gratuită.

Reducere la Centrul de Agrement din Poiană

Centrul de Agrement şi Divertisment Poiana Braşov a pregătit o reducere de 15% pentru toate activităţile de agrement şi aşteaptă familiile care vor să se distreze, de la ora 12.00 la ora 22.00, cu 8 piste de bowling, 3 mese de biliard, 4 mese de tenis de masă, cele 9 module de minigolf, sala de escaladă cu 17 trasee, jocul de şah şi sala de jocuri electronice şi simulatoare.

„Vivat Copilăria pe Tărâmul Minunilor”

Pe 1 iunie, în Piaţa Sfatului, între orele 11.00 şi 21.00, Compania Naţională Poşta Română S.A. – Sucursala Braşov şi Asociaţia Culturală „Viva la Musica”, organizează a XIX-a ediţie „Vivat Copilăria pe Tărâmul Minunilor”, cu momente artistice, jocuri, muzică, dans, tombole cu premii speciale şi ateliere de creaţie pentru cei mici. Vor fi organizate şi colecte de jucării pentru copiii din Ucraina, precum şi un flashmob – copii îmbrăcaţi în alb vor alcătui cuvântul „PEACE” (Pace), pentru a atrage atenţia că războiul din Ucraina trebuie să înceteze.

Activităţi în Parcul Titulescu

În Parcul Central „Nicolae Titulescu”, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov organizează, în 1 iunie, între orele 10.00 – 13.00, un eveniment dedicat copiilor, cu jocuri şi activităţi educative realizate cu sprijinul voluntarilor din rândul cadrelor didactice şi liceenilor din toate unităţile de învăţământ din municipiul Braşov, precum şi  o expoziţie de lucrări artistice realizate de elevii braşoveni din ciclul primar şi cel gimnazial, pe tema copilăriei, sub îndrumarea profesorilor de la clasă.

„Draga mea copilărie, eşti miracol şi magie”

Miercuri, 1 iunie, între orele 11.00 şi 14.00, Direcţia de Asistenţă Socială Braşov în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF România organizează în parcul din Centrul Civic acţiunea „Draga mea copilărie, eşti miracol şi magie“. 130 de copii aflaţi în situaţie de vulnerabilitate vor avea ocazia, alături de personaje de basm, să participe la activităţi interactive (cross cu ştafetă, frisbee, concurs de desene pe asfalt, popice, pinata, karaoke, mimă ), ateliere creative (Căsuţa piticilor, Micul Picasso, Comoara piraţilor) şi ateliere de îndemânare (pictură, modelaj, quilling şi origami).

Zilele Copilor, la Filarmonica Braşov

Între 1 şi 5 iunie, Filarmonica Braşov organizează la Sala Patria Braşov o serie de spectacole dedicate Zilei copiilor. Chiar pe 1 iunie, la ora 19.00, Gaudeamus Quartet Filarmonica Braşov şi Eva Garet vor susţine un recital cu piese de F. Chopin, E. Rautavaara, F. Liszt şi C. Franck.Programul integral al celor 5 zile de reprezentaţii, pe site-ul filarmonicii.

Evenimentele Operei, în săptămâna copiilor

Opera Braşov îi invită pe cei mici şi pe cei mari, tot miercuri, 1 iunie, de la ora 13.00, la Coresi Shopping Resort, să urmărească o poveste în paşi de dans: „Meşterul păpuşar“, pe muzică de Léo Delibes. Participarea este liberă. Tot pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului, sâmbătă şi duminică, 4 şi 5 iunie, de la ora 17.00, la Sala Operei, va avea loc premiera spectacolului „Aventuri cu domnul Goe”, spectacol pentru copii de Ioan Gârmacea, după „Vizită”, „Două lozuri”, „Dl. Goe”, „Bubico”, „Un pedagog de şcoală nouă” şi „Cometa” de I. L. Caragiale.

„Pentru un zâmbet de copil”

Asociaţia Lions Club Emeritus Braşov organizează, cu sprijinul municipalităţii, turneul caritabil de minifotbal „Pentru un zâmbet de copil”, în data de 1 iunie, între orele 14.00-18:30, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibaşi” Braşov. Poliţişti contra pompieri, avocaţi contra procurori, medici contra preoţi, ANAF vs antreprenori sunt echipele care se vor înfrunta, având ca scop distracţia copiilor şi mai ales ajutorarea a cel puţin 100 de copii nevoiaşi.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii – Caravana Poveştilor

Un eveniment aflat la a şaptea ediţie, organizat de Teatrul „Arlechino” Braşov, care a început de luni și se încheie duminică. Festivalul prezintă în trei spații diferite (Sala Reduta, Bastionul Ţesătorilor şi Sala Arlechino) o serie de spectacole adresate copiilor, care îmbină o varietate de stiluri şi maniere. Biletele pot fi procurate de la agenţia teatrului sau online, pe eventbook.ro. În afara reprezentaţiilor, organizatorii au pregătit pentru cei mici un atelier cu jocuri interactive şi dans, „Salvaţi pădurea colorată”, care se va desfăşura sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11.00, în incinta Bastionului Ţesătorilor şi va fi susţinut de artista şi regizoarea timişoreancă  Eva Labadi. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de peste 7 ani.

Canionul și Tiroliana 7 Scări sunt deschise

Canionul și Tiroliana 7 Scări vor fi deschise publicului astăzi, de Ziua Internațională a Copilului. Programul va fi același ca în zilele de weekend, respectiv între orele 10.00 și 18.00.

Ultima intrare în canion va fi permisă la ora 17.30, iar ultima coborâre pe tiroliană începe la ora 16.00 pentru un traseu complet. Pentru acces în Canionul 7 Scări, adulții plătesc 10 lei, iar copiii, elevii și studenții, 5 lei. La Tiroliana 7 Scări, tarifele sunt 100 lei pentru traseul complet, 70 de lei pentru jumătate de traseu și 20 de lei jumătate de oră pentru tirolienele pentru copii.

Maraton de povești

1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, va fi marcată într-o manieră altfel de către bibliotecarii din România și Republica Moldova. 30 de bibliotecari, bibliotecari publici şi şcolari le vor citi copiilor, timp de două ore, povești. Evenimentul va fi înregistrat şi va putea fi urmărit pe pagina de Facebook „Maratonul de povești”, pe 1 iunie, începând cu ora 10.00.

„Lectura trebuie să facă parte din modul de a fi al omului contemporan (…) Organizatorii împărtășesc opinia îndrăgitei povestitoare Mary Medlicott, potrivit căreia «Povestirile înseamnă mai mult decât niște cuvinte. Sunt modele de experiență. Ele pot face ca ceea ce ni se întâmplă să aibă sens. Ne pot oferi hrană pentru minte. La fel ca viața însăși, ele sunt pline de surprize și de satisfacții (…) oferindu-ne un nou apetit pentru a descoperi lumea din jurul nostru». În această zi, în care sărbătorim copilăria, bibliotecarii își doresc să transmită bucuria de a citi povești cu voce tare, împreună cu toți copiii din România și Republica Moldova. Sperăm că și în acest an poveștile îi vor aduce împreună pe toți cei care le iubesc: copii, părinți, bunici, dascăli și bibliotecari, deopotrivă. Vă așteptăm cu drag și nerăbdare!”, au precizat organizatorii evenimentului.

„Picnic în culori”

De 1 Iunie, copiii instituționalizați din județul Brașov vor participa la un „Picnic în culori”.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov a pregătit o serie de evenimente de Ziua Internațională a Copilului, care se vor petrece într-un centru aflat în mijlocul naturii, la Brădet.

„Totul se va petrece în interiorul Complexului de Servicii Brădet, unde vor fi amenajate zone tematice, o zonă de jocuri sportive, o zonă de activități recreative, o zonă pentru muzică și dans, o zonă de food și o zonă de relaxare”, a explicat purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat.

Protecția Copilului Brașov găzduiește și 26 de copii din două centre din Ucraina. Împreună cu însoțitorii lor și copiii acestora, cu toții vor fi oaspeții de onoare ai copiilor din centrele aflate în subordinea DGASPC Brașov.

Evenimentele de la Brădet vor începe la ora 11:30.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button