Expres

BRAȘOV. Troleibuzele Solaris au „adunat” mai bine de un milion de kilometri, în mai puțin de un an

 

Troleibuzele Solaris, care au fost cumpărate de Primăria Brașov pentru a fi folosite de RATBV, la transportul public de persoane, au parcurs un milion de kilometri în mai puțin de un an, potrivit purtătorului de cuvânt al societății, Silviu Ștefan.

Cele 26 de vehicule de transport nepoluante au fost achiziţionate de Primăria Municipiului Braşov, în calitate de cofinanțator, cu fonduri nerambursabile, iar din vara anului trecut deservesc liniile cu indicativele 1, 2, 6 şi 31, reuşind să acopere şi zonele fără reţea de contact.

Troleibuzele au fost achiziționate de la firma Solaris Bus & Coach S.A., din Polonia, cu finanțare prin POR 2014-2020, urmare a proiectului „Achiziţia de mijloace de transport public – troleibuze”, depus de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov şi au fost livrate în perioada mai – august 2020.

Cele 26 de autovehicule sunt modelul „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate, cu o capacitate de 137 de călători, dintre care 42 pe scaune. Printre altele, troleibuzele au în dotare sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următore, unități de aer condiționat, prize USB pentru încărcarea telefoanelor și a altor dispozitive mobile, wi-fi, etc..

Troleibuzele au un acumulator care oferă o autonomie de minim cinci km în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le permite să folosească energia stocată în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară.

Troleibuzele oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală (spre dreapta) cu o diferență de nivel de şapte centimetri. Viteza maximă a acestor troleibuze poate fi de 75 km/h, dar fiecare vehicul are un limitator de viteză ajustabil (ASL), astfel încât să nu depășească viteza de 55 km/h.

În luna decembrie 2020, Primăria Municipiului Braşov a semnat cu firma Solaris încă un contract de achiziţie cu fonduri nerambursabile, pentru livrarea în 12 luni a 25 de troleibuze de 18 metri ce vor deservi liniile 3, 7, 8, 10 şi 33.

Potrivit contoarelor afișate pe site-ul www.ratbv.ro, introducerea în trafic, din luna mai a anului trecut, a autobuzelor electrice SOR și a troleibuzelor noi Solaris a însemnat o reducere de peste 31 de tone de oxizi de azot (NOx), peste 13 tone de CO, peste patru tone de hidrocarburi și peste 630 de kg de particule (PM 2,5; PM 10 etc.).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare