Expres

BRAȘOV. „Școala pentru toți” se face cu bani europeni

 

Ministerul Fondurilor Europene a lansat un apel public destinat instituţiilor, ONG-urilor, administraţiilor publice locale pentru depunerea de proiecte în programul POCU, Axa 6 „Educaţie şi competenţe”, Prioritatea de Investiţii (PI) 10i „Reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar si secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învăţare formale, nonformale şi informale pentru reintegrarea in educaţie si formare”. Astfel, în cadrul acestuia se pot depune solicitări de finanţare pentru proiecte ce vizează educaţia/şcoala. Valoarea unui proiect poate fi între 340.000 şi 2.100.000 euro pe o durată maximă de implementare de 3 ani (36 de luni, minimum 5 semestre şcolare). Potrivit ghidului de finanţare, sunt eligibile programe de tip Şcoală după Şcoală (After-school), programele  din categoria „A Doua Şansă”, dar şi cele de mentorat pentru elevi, meditaţii, burse pentru elevi, formarea cadrelor didactice, activităţi de formare non-formală pentru copii şi tineri, tabere şcolare, angajarea diferitelor experţi, studii cercetări, îmbrăcăminte/încălţăminte pentru copii şi tineri. Eligibile vor fi şi cheltuielile pentru dotarea şcolilor şi a grădiniţelor, cantină/mâncare pentru elevi, leasing operaţional autoturisme şcolare (în anumite condiţii).

28 de localităţi din judeţ sunt (de)favorizate

Proiectele se depun până în data de 12 noiembrie 2016, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Conform ministerului, şcolile cele mai (de)favorizate (cele care vor primi un punctaj maxim de 8 puncte în procesul de evaluare a cererilor de finanţare) din județul Brașov sunt în localităţile Crizbav, Săcele, Budila, Buneşti, Drăuşeni, Ungra, Făgăraş, Augustin, Ticuşul Vechi, Caţa, Comăna de Jos, Şoarş, Cincu, Şercaia, Apaţa, Zărneşti, Jibert, Şinca Veche, Părău, Recea, Teliu, Homorod, Ormeniş, Viştea, Beclean, Vulcan şi Sâmbăta de Sus. „În aceste localităţi este nevoie de o intervenţie hotărâtă din partea autorităţilor publice locale. În conformitate cu Legea Administraţiei Publice Locale, responsabilitatea pentru asigurarea condiţiilor materiale şi financiare necesare pentru buna funcţionare a instituţiilor şi serviciilor publice de educaţie aparţine Consiliului Local. Lipsa resurselor financiare nu mai este o scuză, atâta vreme cât există aceste fonduri. Sper ca fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale să depună o cerere de finanţare şi să obţină finanţarea pentru îmbunătăţirea situaţiei”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare