Expres

BRAȘOV. Șantierul de pe DN73 a fost redeschis. Se lucrează și duminica (GALERIE FOTO)

  • asfaltare-DN73.2_280149.jpg
  • asfaltare-DN73.1_280150.jpg
  • asfaltare-DN73.3_280151.jpeg
  • asfaltare-DN73_280154.jpg
 

Lucrările de modernizare a DN73, tronsonul din judeţul Braşov, au fost reluate și se lucrează în ritm accelerat, astfel că și duminică a fost forfotă pe șantier. Conform directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, Horia Stancu, în acest moment se lucrează la aşternerea celui de-al doilea strat de asfalt şi la închiderea ultimei casete de lărgire în zona Pănicel. „Lucrările de reabilitare a DN73, între Râșnov și Bran, au continuat și duminică. Utilajele antreprenorului au lucrat la așternerea celui de-al doilea strat de asfalt. Prin ritmul accelerat de lucru vrem să ne folosim la maxim de perioada pandemiei când traficul este mult redus și să reușim să terminăm această porțiune de drum cât mai repede posibil. La începutul lunii mai, constructorul va începe şi de reabilitarea trecerii de cale ferată dintre Râşnov şi Cristian. Tot în cursul acestui an se va realiza şi senul giratoriu de la intersecţia DN73 – DN73A – DN1E din Râşnov. Acolo, înainte de amenajarea giratoriului definitiv mai este nevoie de unele lucrări la reţelele de utilităţi”, a explicat Stancu. Acesta a mai spus că anul acesta CNAIR are în plan finalizarea întregului sector Cristian – Bran, ceea ce înseamnă că pe acest segment de drum se va turna ultimul strat de asfalt, apoi vor fi realizate marcajele rutiere definitive.
Ceva probleme mai sunt porţiuni din DN 73 din localităţile Bran şi Moieciu. „La Bran trebuie realizate lucrări de canalizare, după care se poate trece la modernizarea drumului. În localitatea Moieciu de Jos sunt în derulare lucrări la reţeaua de canalizare. După ce se vor finaliza intervenţiile pe o latură a arterei cred că se vor putea începe şi lucrările la drum”, a mai spus Horia Stancu.

Modernizarea  DN 73 (Braşov – Piteşti, cu o lungime de 103,25 km), proiect pentru care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a obţinut o finanţare europeană, sunt realizate de Asocierea Azvi SA – Straco Grup SRL – Piomar Development – Tractebel. Lucrările au început în 19 mai 2014, pe segmentul din judeţul Argeş. În anul 2017, şantierul a ajuns şi în judeţul Braşov, însă constructorul a avut perioade lungi de inactivitate, invocând ba ploile abundente, ba faptul că nu au primit autorizaţie de construire pentru staţia de producere a asfaltului. Valoarea proiectului este de 275 milioane de lei.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare