Expres

BRAȘOV. RO-ALERT: Avertizare METEO!

  • fulgeremunte.jpg
  • Screenshot_20220730-122117_Wireless emergency alerts_298974.
  • Screenshot_20220730-124754_Chrome Beta_298975.jpg

În urmă cu câteva secunde a fost emis următorul mesaj RO-ALERT:

Avertizare meteo INTENSIFICARI ALE VANTULUI 70..90 km/h, VIJELIE PUTERNICA, frecvente descarcari electrice, grindina, averse torentiale care vor cumula local 40..60 l/mp. Perioada de manifestare 30.07, ora 12 – 31.07, ora 10. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie! ISU BRASOV”.

„În urma avertizării Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică ISU Brașov a transmis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, mr. Ciprian Sfreja.

Codul Portocaliu este valabil până mâine la ora 10:00. În vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse  torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte). În aceste județe, este valabil un Cod Roșu, până diseară, la orele 20.00.

Amintim că, până mâine la orele 22.00, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică.
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare