Expres

BRAȘOV. Revoluționarii ies astăzi în procesiune în memoria Eroilor-martiri

 

Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor Şi Urmaşii Eroilor „Braşov – Decembrie 1989” îi invită pe brașoveni la comemorarea şi aniversarea a 30 de ani de la Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Manifestările au început de ieri cu vernisajul expozițiilor „Câteva clipe de libertate” – colecția Florin Man și „Revoluția română din Decembrie 1989 – 30 ani” – expoziție Arhiva fotografică AGERPRES, la Muzeul Județean de Istorie – Casa Sfatului.

Astăzi de la ora 17.00, va avea loc Marşul Eroilor – procesiune cu torţe şi lumânări aprinse în memoria Eroilor Martir – pe traseul: Piaţa Sfatului – str. Republicii – Clădirea Modarom – Troiţa din faţa Prefecturii Braşov – Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989, urma de spectacol de fanfară, cor de colindători  și foc de artificii.

Duminică, 22 decembrie 2019, de la ora 12.00, va avea loc o depunere de coroane la Troiţa din faţa Prefecturii Braşov, urmată de un ceremonial religios, ceremonial militar, depunere de coroane la Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 și pomenirea eroilor.

De la ora 14, la Casa Sfatului, va avea loc lansarea albumului Istorii din ’89 în benzi desenate, iar de la 17.00, la Centrul Cultural „Reduta” Brașov, sunt programate o lansare de carte, proiecție film comemorativ „30 de ani” și spectacol de muzică folk. Intrarea va fi pe bază de invitații. Acestea se vor înmâna sâmbătă, de la ora 16.00 la sediul asociației.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button