Expres

BRAŞOV. Recomandări cu ocazia Zilei europene a prevenirii furturilor din locuință

 

Poliţiştii braşoveni marchează, astăzi, „Ziua europeană de prevenire a furturilor din locuinţe”, organizând activități de informare a cetățenilor pentru prevenirea unor astfel de fapte. Agenţii vor discuta cu braşovenii şi vor distribui materiale cu recomandări. O astfel de activitate va avea loc, la orele 11.00, în zona Pieţei „Astra”.

Poliţiştii amintesc că, un geam deschis, o uşă neîncuiată sau o clipă de neatenţie constituie „invitaţii” pentru hoţi de a pătrunde în casă şi de a sustrage bunuri de valoare.

O atitudine preventivă vă poate feri de eventuale evenimente neplăcute.

Astfel, poliţiştii vă recomandă să nu oferiţi persoanelor necunoscute informaţii despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care susţin să reprezintă unele instituţii, dar nu pot face această dovadă, să nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie şi să folosească în mod corespunzător interfonul (să nu deschideţi necunoscuţilor şi să vă asiguraţi că se încuie uşa după ce intraţi sau ieşiţi din imobil).

„Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele. Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă. Protejaţi-vă ferestrele cu grilaje metalice sau cu un sistem antiefracţie dacă locuiţi la parter sau etajele inferioare unde este posibil accesul prin escaladare. În cazul unei case la curte, înconjuraţi-vă terenul cu un gard înalt, greu de escaladat şi montaţi un sistem de supraveghere video”, au mai sfătuit reprezentanţii IJP Braşov.

Dacă plecaţi pentru o perioadă mai lungă de timp, nu spuneţi în discuţii cu ale persoane sau pe reţelele de socializare.

„Nu postaţi, dumneavoastră sau un alt membru al familiei, pe site-urile de socializare adresa sau imagini din care să reiasă că aveţi în casă obiecte de valoare”, au mai transmis poliţiştii.

Dacă sesizaţi o spargere sunaţi imediat la 112 fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare