Expres

BRAŞOV. Primăria a lansat licitația pentru achiziția a încă 20 de autobuze electrice

 

Primăria Brașov a lansat, astăzi, licitația pentru achiziția a încă 20 de autobuze electrice, informează instituţia. Este vorba despre 10 autobuze de 8 m și 10 autobuze de 12 m.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 ianuarie 2020, iar valoarea estimată a achiziției este de 49.215.966,39 lei plus TVA, fondurile eligibile fiind asigurate în proporție de 80% de Administrația Fondului de Mediu (AFM).

„Am lansat astăzi licitația pentru achiziția a încă 20 de autobuze electrice, care vor intra în flota RAT. Acestea fac parte din finanțarea pe care am obținut-o de la AFM, din care am semnat, la sfârșitul lunii iulie, contractul pentru cele 32 de autobuze produse în Cehia. Autobuzele de mici dimensiuni din acest ultim lot vor asigura legătura cu cartierul Șchei, astfel încât în zona centrală transportul în comun să fie asigurat doar cu autovehicule ecologice. Sper ca această procedură să se desfășoare în condiții optime, cu oferte bune, și să reușim să derulăm contractul de achiziție cât mai repede. Brașovul are nevoie de un transport în comun modern, care să ofere condiții pentru călători foarte bune, iar mijloacele de transport să fie cât mai puțin poluante. După cum am spus-o de nenumărate ori, din punctul meu de vedere, transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Aceste autobuze ecologice reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 4 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat primarul George Scripcaru.

Proiectul de achiziție a celor 52 de autobuze electrice se derulează cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului de Mediu (AFM), în valoare de 109.600.000 de lei, contribuția Municipalității fiind de 27.550.000 lei, din bugetul local.

Traseele pe care vor circula autobuzele sunt: 2B Rulmentul – Livada Poștei; 21 Noua – Triaj; 35 Noua – Gara Brașov; 50 Livada Poștei – Solomon; 51 Tocile – Gara Brașov şi 52 Tocile – Panselelor.

Criteriile de atribuire au în vedere: cel mai bun raport calitate – preț (având o pondere de 40%), autonomie electrică (20%), capacitate de transport  – nr. călători (20%), valoare consumabile pentru întreaga perioadă de garanție (10%) şi consum energetic conform SORT 2 (10%).

Foto: Primăria Braşov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button