Expres

BRAȘOV. Prim-procurorul Claudiu Sandu, despre deficitul de personal din Poliție: „Au fost scoși la pensie oameni care au ajuns la un maxim de competență”

 

Pensionările anticipate din Ministerul Afacerilor Interne – unul dintre factorii principali care au condus la deficitul de personal din Poliție – au efecte și asupra activității parchetelor, după cum a recunoscut prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov nu avem o problemă cu resursa umană (n.r. schema este completă), problemele există, însă, cu resursele umane ale altor instituții care participă la actele de justiție. Trebuie să ne amintim faptul că marea parte a dosarelor sunt instrumentate de Poliție, procuratura face o supraveghere în mare parte din dosare. Această supraveghere, oricât de eficientă ar fi, devine inutilă atunci când nu mai ai polițiști cu care să lucrezi. La momentul de față, Poliția trece printr-o criză destul de gravă și de lungă durată de personal, datorată unor factori multipli, pe care îi cunoașteți, în special pensionărilor anticipate”, a precizat prim-procurorul.

Potrivit acestuia, au plecat fix oamenii cu experiență, de care era mare nevoie.

„Au fost scoși (n.r. la pensie) oameni care au ajuns la un maxim de competență. În loc să-i folosească 10 ani de acum înainte, i-au pensionat la patruzeci și cea de ani, probabil cum s-o mai face doar în Rusia, de fapt nici în Rusia nu se mai face”, a declarat Claudiu Sandu.

Prim-procurorul brașovean a amintit și de Legea 304, potrivit căreia există o obligație legală de a se detașa ofițeri de poliție în parchete… „Obligație legală pe care nu o bagă nimeni în seamă, adică nu există nici un demers făcut de Ministerul de Interne pentru a ne cere o listă, o opinie cu privire la polițiștii care ne-am dori să fie aici cu noi, să lucrăm dosare economice… Pentru că este o detașare specială, pusă în lege cu țintă, pentru a soluționa dosarele de infracționalitate economică mare. Nu putem face noi toate dosarele, trebuie să colaborăm cu alte instituții care participă la acte de justiție. Trebuie s-o spun public, colaborarea este destul de anevoioasă”, a punctat sursa citată.

CITIȚI ȘI:

Prim-procuror brașovean: „Prin manevră politică, procurorul general este schimbat din funcție mai ușor decât femeia de serviciu de la Parchet”

BRAȘOV. „Crimele” din Justiție, puse pe tapet de procurorii brașoveni chiar de ziua lor

BRAȘOV. Adunare Generală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare