Expres

BRAȘOV. Prefectul și președintele Consiliului Județean, printre miile de pelerini de la Mănăstirea Brâncoveanu

  • pelerini1_299502.jpg
  • pelerini sambata de sus 3_299499.jpg
 

Mii de pelerini din toată ţara au participat luni, la hramul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, de praznicul Adormirea Maicii Domnului”. La altarul din pădure s-a săvârşit Sf. Liturghie de către ÎPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, PS Ilarion Făgărăşanul şi un sobor de preoţi, slăvind-o pe Maica Domnului.

„Chipul ei strălucea mai tare ca lumina, s-a ridicat i-a binecuvîntat pe toţi şi a adormit. Locul întreg s-a umplut de o mireasmă plăcută. Apostolii i-au aşezat trupul într-un sicriu şi au luat-o spre Ierusalim ca să-l pună în Ghetsimani. O întreagă procesiune vegheată de îngeri”,au auzit pelerinii aflaţi în număr mare la hram, potrivit ziariștilor de la „Monitorul de Făgăraş”.
„Astăzi (luni, n.r.), la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, am participat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, prefectul judeţului Braşov Cătălin Văsii, colegul Daniel Diaconu şi alţi invitaţi la slujba oficiată de către IPS Mitropolitul Ardealului Laurenţiu Streza cu ocazia Sărbătorii Sfintei Maria Mare. Această sărbătoare este foarte importantă atât pentru comunitatea noastră cât şi pentru toată Țara Făgăraşului. La fel ca şi în alţi ani atmosfera de sărbătoare ne-a cuprins pe toţi cei prezenţi şi am reuşit să ne bucurăm de această zi deosebită”, a declarat Nicolae Morariu, primarul comunei Sâmbăta de Sus (foto 2, dreapta).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button