Expres

BRAȘOV. Picnic în fața Teatrului „Sică Alexandrescu”

  • picnic1_223252.jpg
  • picnic2_223253.jpg
 

„Picnic pe câmpul de luptă” este titlul piesei jucate în această după-amiază, nu pe scenă, ci pe treptele din fața Teatrului „Sică Alexandescu” de către actorii brașoveni care protestează de zece zile, nemulțumiți de rezultatul concursului pentru postul de manager al instituției de spectacole. „Actorii brașoveni care au luat atitudine împotriva abuzurilor, corupției și intereselor ascunse doresc să stea de vorbă cu dumneavoastră!  Spectacolele au fost suspendate deoarece Primăria Brașov a organizat un concurs imparțial (sic! – nota red.) și care a încălcat flagrant procedurile legale pentru ocuparea postului de manager al teatrului.
Pentru că știm că vreți să aflați adevărul, haideți să ne vedem pe treptele teatrului.  Vom sta de vorba despre onestitate, curaj, atitudine socială, bucurându-ne că încă mai este un pic soare. :)”, a fost mesajul postat de inițiatori pe pagina de Facebook a evenimentului.

La picnic au fost 10 dintre cei care au suspendat spectacolele din 29 septembrie, după ce au asistat la interviul pe care unicul canidat la postul de manager rămas în cursă după proba scrisă, Dan Marius Zarafescu, l-a susținut la Primărie, în fața comisiei. Regizorul Claudiu Goga, fostul manager, a spus că picnicul nu e un protest, ci o modalitate de a dialoga cu brașovenii. Ei contestă rezultatul concursului pentru funcția de manager al TSA, susținând că procedura a fost trucată. 
Goga a mai spus că, dacă se respinge contestația depusă de unul dintre candidați, e posibil ca acțiunea de boicot să continue. „Din punctul nostru de vedere, Dan Zarafescu nu e un director legitim”, a mai zis Goga. 
Cei zece au adus mâncare în coșuri ca pentru picnic, cu roșii, pâine de casă, slănină afumată, dovleci pentru decor și, dacă tot era frig, au făcut și cafea și au stat de vorbă cu spectatorii și curioșii care au vrut să afle ce se întâmplă în fața teatrului.
 
Citiți și:
 
BRAȘOVENII au rămas fără fantezii sexuale

BRAŞOV. Contestaţie depusă pe ultima sută de metri, împotriva rezultatelor concursului de la TSA

BRAŞOV. Actorii protestatari: „Deja am suspendat 3 spectacole şi ne menținem poziţia”. Ce măsuri va lua Primăria? 

BRAŞOV. Teatrul „Sică Alexandrescu” ar putea fi desfiinţat

Articole asemănătoare

Update BRAȘOV. Și sindicatul din Teatrul „Sică Alexandrescu” a contestat interviul lui Zarafescu pentru postul de manager!

BRAŞOV. Protestatarii Teatrului „Sică Alexandrescu” aduc noi acuzaţii unicului intervievat pentru postul de manager al unităţii de cultură

Primăria Brașov solicită notă explicativă pentru situația de la Teatru

Update BRAŞOV. Suspendarea spectacolelor la teatru, reclamată la OPC!

BRAȘOV. Protestul de la teatru continuă, sindicaliștii speră la reconciliere

UPDATE BRAȘOV. Ce spune fostul manager despre criza de la Teatrul „Sică Alexandrescu”

BRAȘOV. Sindicatul Teatrului „Sică Alexandrescu” aduce acuze fostului manager

BRAȘOV. Scandalul de la teatru continuă! Echipa „grevistă” contraatacă

 
 

UPDATE BRAȘOV. Scandal la teatru! Reprezentațiile sunt suspendate!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button