Expres

BRAȘOV. Pentru un loc de joacă la Spitalul de Copii aleargă peste 1.600 de sportivi / Noi toți putem ajuta

  • spitalul de copii 2_289497.jpg
 

Visul Luanei Nicola, o tânără doctoriță de la Spitalul de Copii din Braşov, de-a transforma o parte din curtea interioară a unității sanitare într-un spațiu prietenos pentru cei mici, împreună cu cei de la Asociația Magic, este aproape de a se împlini.

Peste 1.600 de sportivi aleargă, sâmbătă, pentru această cauză: un loc de joacă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov (detalii BRAȘOV. O puteți ajuta pe inimoasa doctoriță care vrea un loc de joacă pentru copiii internați)

Sâmbătă, 2 aprilie, ora 12, peste 1.600 de sportivi profesionişti şi amatori vor lua startul în cea de a IX-a ediţie Semimaraton Braşov Intersport. Competiţia, structurată pe două probe: semimaraton 21 km sau cros 10 km, va avea punct de pornire în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat de Asociaţia Club Sportiv 21 şi susţine cauza Asociaţiei Magic: construirea unui loc de joacă la Spitalul de Copii din Braşov. Proiectul este în desfăşurare şi are ca termen de finalizare vara anului 2022. Sumele necesare sunt strânse cu ajutorul donatorilor.

Asociaţia Magic va fi prezentă cu mascote, zâne şi eroi de poveste, cu truse de culori pentru face-painting, cu baloane modelate şi poze vesele – joacă şi bucurie, pentru copiii participanţilor la semimaraton şi pentru toţi doritorii prezenţi.

Traseele de alergare sunt în jurul Braşovului, în zonele Şchei, Tâmpa, drumuri forestiere sau marcate, iar zona de start – sosire va fi în Piaţa Unirii. La organizarea concursului participă şi 160 de voluntari, liceeni şi studenţi braşoveni.

Asociaţia Magic  este o organizaţie non-profit, neguvernamentală, care sprijină 10.000 de familii cu copii grav bolnavi, prin transport la spital şi înapoi acasă, cu şoferi voluntari (Şofer de Suflet), cazare pentru părinţi pe perioada spitalizării copiilor (MagicHOME), pachete săptămânale pe secţiile de oncopediatrie şi consiliere psihologică a copiilor şi părinţilor (MagiCARE), colete lunare cu alimente şi toate cele necesare pentru familiile cele mai vulnerabile (MagicBOX), burse educaţionale (MagicEDU) în valoare de 500 de lei/lună, tabere pentru copiii oncologici sau care au pierdut pe cineva drag in lupta cu boala (MagiCAMP), vacanţe pentru întreaga familie a copilului bolnav (MagicTICKET) şi multe altele.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button