Expres

BRAȘOV. Parcarea şi terminalul de transport public din Poiana Mică ar trebui să fie gata în nici patru luni

 

Primăria Braşov a semnat, astăzi, contractul pentru continuarea lucrărilor la parcarea şi la terminalul de transport public din Poiana Mică, iar termenul de execuţie este de 110 zile.
Firma câştigătoare este SC Romfit SRL, iar valoarea contractului este de 8.032.254 lei cu TVA.

Pe partea de structură, lucrările au fost terminate în procent de 95%, mai fiind de realizat doar două scări exterioare, iar pe partea de arhitectură, lucrările au fost definitivate în proporție de 80% (ar mai fi de realizat pereții cortină, de pus plăci de granit, dar și de vopsit pardoselile). Instalaţiile sanitare, electrice, de stingere a incendiilor etc. au fost definitivate în proporție de 85%.
Dar, nu s-a realizat nici o amenajare exterioară (alei pietonale, drumul de acces, zid de protecție, stație pentru autobuze și microbuze, spații verzi etc.).

Peste 430 locuri de parcare
Potrivit proiectului, parcarea multietajată (S+D+parter+terasă) va avea 434 de locuri, dintre care 16 pentru persoane cu dizabilităţi. De asemenea, vor fi amenajate spaţii verzi, spaţii pietonale, piste pentru biciclete, parcare pentru biciclete (de 51,76 mp) şi terminalul pentru transportul public.
Accesul în parcare se va face la parter, direct de la cota superioară a terenului, dotat cu bariere ce vor fi accesate după ridicarea tichetului de parcare. De asemenea, în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat.
Ansamblul cuprinde şi şase locuri de parcare pentru autocare, şapte locuri pentru microbuze, parcare pentru biciclete şi terminalul pentru transportul în comun (linia 20 din Livada Poştei).

Lucrările la parcare au început acum trei ani şi au fost abandonate pe ultima sută de metri de către asocierea de firme Conforest SA și Tong SRL, după expirarea contractului, în noiembrie anul trecut. Dată fiind situaţia, Municipalitatea va avea de acoperit din bugetul local cheltuielile cu lucrările rămase, pentru că termenul final pentru decontarea din fonduri europene a fost 31 decembrie 2015.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button