Expres

BRAȘOV. O puteți ajuta pe inimoasa doctoriță care vrea un loc de joacă pentru copiii internați

  • loc-joac-spital.jpg
 

Actualizare

BRAȘOV. Pentru un loc de joacă la Spitalul de Copii aleargă peste 1.600 de sportivi / Noi toți putem ajuta

Luana Nicola este o tânără doctoriță de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, care a pornit în urmă cu ceva timp să schimbe lumea micuților cu boli grave, internați în această unitate medicală. Îi sunt alături cei de la Asociația Magic, cu care organizează tabere pentru copilașii bolnavi, însă tot mai are nevoie de ajutor pentru a vedea acest vis împlinit în sfârșit, acela de-a transforma o parte din curtea interioară a spitalului într-un spațiu prietenos pentru cei mici.

„Mai țineți minte povestea medicului rezident pediatru, Luana Nicola, de la Spitalul de Copii din Brașov, care a declanșat o întreagă desfășurare de forțe pentru amenajarea unui loc de joacă în curtea interioară a spitalului? Dacă nu, v-o reamintim repede acum. Pe Luana o știm de mult timp, a fost voluntar în MagiCAMP, s-a atașat de fiecare copil pe care l-a întâlnit și întreaga ei existență gravitează în jurul copiilor grav bolnavi. Într-o zi, vara trecută, ne-a sunat și ne-a spus dintr-o suflare: «Știți, de când cu pandemia asta, copiii n-au mai putut ieși nici pe hol să se joace un pic. Avem aici un balcon mic unde îi mai scot să ia o gură de aer. Avem și o curte, dar nu e cel mai sigur loc și ar fi ceva spațiu care se poate face frumos. Oare n-am putea face ceva să aducem un pic de culoare și bucurie în curtea asta?». Oricum, mult a fost, puțin a rămas, până când curtea Spitalului de Copii Brașov se va transforma într-o frumusețe de loc de joacă și va răsuna de zarva veselă a micuților internați acolo, iar asta le va fi o terapie suplimentară, magic de necesară. Până atunci, îmbrățișare mare tuturor celor care ne-ați sprijinit cu atâta generozitate și entuziasm”, au transmis cei de la Asociația Magic.

Dacă vă întrebați cum puteți contribui, pe data de 2 aprilie 2022 va avea loc un eveniment sportiv. Vor exista două curse, cea de 10 km și 21 de km. Clujeanul Vlad Pop va alerga alături de participanți la cursa de 10 km – semimaraton, pentru a strânge fondurile necesare reamenajării curții Spitalului de Copii Brașov. Chiar dacă nu puteți alerga, puteți dona. „Cauza susținută de semimaraton este a Asociației Magic și anume pentru crearea spațiului de joacă de la Spitalul de Copii din Brașov. Alergătorii se pot înscrie până pe 20 martie, pot să doneze pentru Magic, să doneze și în felul acesta să contribuie la suma necesară pentru crearea spațiului de joacă. Vom avea și un stand cu Magic unde oamenii vor putea cumpăra un tricou și alte lucruri, astfel încât chiar dacă nu alergi poți să susții cauza. Eu voi alerga la 10 km, picioarele mele încă nu s-au vindecat. După cursă voi fi la standul Magic vorbind cu oamenii”, a declarat pentru monitorulcj.ro Vlad Pop.

Doritorii de alergare se pot înscrie AICI până în data de 20 martie.

Altfel, puteți să susțineți cauza din Brașov a Asociației Magic, aici sau aici.

Citiți și:

BRAȘOV. Un medic de la hemato-oncologie, vis pe care îl vrea împlinit pentru micuții pacienți de la Spitalul de Copii / Ce „magie” încearcă să facă!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button