Expres

BRAȘOV. „Nu fuma în pat sau când ești obosit ori ai luat medicamente!” / Recomandările ISU, după incendiul mortal de ieri

 

O femeie în vârstă de 86 de ani a decedat, ieri, în municipiul Brașov, într-un incendiu care ar fi izbucnit de la o țigară (detalii AICI).
În urma acestei tragedii, dar și pentru că numărul incendiilor la locuințe a crescut în ultima perioadă, înregistrându-se mai multe situații de urgență decât în aceeași perioadă a anului 2019, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au venit cu o serie de recomandări pentru prevenirea unor asemenea necazuri. Iată măsurile de siguranță amintite de ISU Brașov:

-Când fumezi, trebuie să ai lângă tine o scrumieră;

-Nu lăsa ţigara aprinsă înainte de a părăsi încăperea şi umple cu apă scrumiera în care se află mucurile înainte de le arunca;

-Verificaţi sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice;

-Utilizează mijloacele de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor;

-Nu suprasolicita instalaţia electrică din locuinţa ta sau de la locul de muncă;

-Amplasează mijloacele de încălzire departe de materialele combustibile;

-Păstrează chibriturile şi brichetele departe de copii şi dacă este posibil, închise.

-Nu aşeza lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile.

-Lumânările aprinse se amplasează într-un suport stabil, incombustibil.

-Înainte de a părăsi o încăpere, stinge toate lumânările.

-Se interzice folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol, în spaţii cu pericol de incendiu/explozie, cum sunt: depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri sau spaţii în care se simte miros de gaz şi altele asemenea.

-Se interzice folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului/ conductei de gaz; verificarea se face numai cu emulsie de apă cu săpun.

-Arderea resturilor menajere se face doar la distanţe corespunzătoare de locuinţe şi anexe gospodăreşti, asigurându-se supravegherea pe tot parcursul acesteia. Înainte de a părăsi locul de ardere, se stinge cu apă.

 

CITIȚI ȘI:

 BRAȘOV. Femeie decedată în incendiul de pe strada Avram Iancu (VIDEO)

BRAȘOV. ÎNGRIJORĂTOR. Mai multe situații de urgență decât în ianuarie 2019

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare