Expres

BRAȘOV. Muzică, dans, bucate tradiționale ucrainene „pentru locuitorii ospitalieri ai orașului”

  • ucraineni.jpeg

Un eveniment care marchează cinci luni de la izbucnirea războiului din Ucraina, dar şi recunoştinţa refugiaţilor pentru comunitatea care i-a primit şi integrat va avea loc la Braşov duminică, prilej cu care localnicii şi turiştii vor putea să cunoască cultura şi gastronomia din ţara vecină. Conform Primăriei, evenimentul a fost pregătit de comunitatea ucraineană din Braşov, „în semn de recunoştinţă pentru gazdele oraşului” – instituţii, companii, persoane private şi voluntari care i-au ajutat în tot acest timp.

 „Dacă ai fost implicat în vreo acţiune de sprijin pentru refugiaţi, dacă ţi-ai făcut deja prieteni ucraineni sau dacă vrei pur şi simplu să cunoşti nişte oameni sufletişti, hai cu noi duminica aceasta în Piaţa Sfântul Ioan, începând cu ora 11,00. Artiştii au pregătit expoziţii, concerte şi spectacole de dans, copiii au exersat coregrafii ca pentru o serbare de final de an şcolar, iar gospodinele au pregătit bunătăţi tradiţionale ca de sărbători”, a transmis Primăria Braşov.

Pe lângă muzică, dans şi gustări tradiţionale, vor mai fi organizate ateliere pentru copii, inclusiv de picturi pe faţă, o expoziţie foto, ateliere de artizanat şi meşteşuguri. Evenimentul se va încheia cu un concert la ora 17.30.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Filarmonicii Braşov, Migrant Integration Center Braşovși al unor sponsori. 

Program:

11:00-15:00

Ateliere pentru copii
Stand de informare şi expoziție foto
Zonă foto şi picturi pe față
Artizanat şi meşteşuguri
Майстер-класи для дітей та аквагрим
Інформ-стенд та фотовиставка
Виставка ремісників
Фотозона

 15:00-17:30

Gustări tradiționale ucrainene
Частування (кисіль, вареники)

 17:30 Concert  Концерт

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button