Expres

BRAȘOV. Lumea muzicală este îndoliată

  • lucianniresteanu.jpg
 
Lumea muzicală brașoveană este îndoliată, la plecarea după o lungă și grea suferință a profesorului Lucian Nireșteanu. Conferențiar universitar, doctor în muzică, Lucian Nireșteanu a fost profesor de Teoria muzicii, Armonie și Pian, la Facultatea de Muzică a Universității Transilvania din Brașov. A creat și editat numeroase manuale, lucrări teoretice, creații corale originale, aranjamente și adaptări după melodii folclorice, reducții pentru diferite instrumente (nai, vioară, pian), armonizări vocale și instrumentale. A fost dirijor adjunct și pianist al corului Astra, condus de prof. Ioan Oarcea. 

De asemenea, a făcut parte din trupa de rock „Academic”, formaţie studenţească înfiinţată în 1975 de doi conservatorişti (Mircea Gropşianu şi Florian Muşat), unde a cântat timp de un an la clape și voce.

„Prof. Lucian Niresteanu a plecat azi-noapte dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească!… Priveghiul va avea loc duminică 21 august ora 19, la biserica Greco-Catolică de pe str. Zizinului nr. 24, iar slujba de înmormântare, luni, la ora 12, la aceeași biserică. Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată pe pagina de Facebook Corul Astra.

„Dumnezeu să vă odihnească în pace, Domnule profesor, Lucian Niresteanu! Mulțumesc pentru toți anii frumoși plini de muzică pe care i-am petrecut împreună cu dumneavoastră și pentru tot ce m-ați învățat!(…)
Cine dorește mâine seară să vina la priveghi se poate alătura Corului de cameră Astra să cântăm împreună două piese: Tebe poem și Signore delle cime”, a scris o fostă studentă a sa.

Sursa foto: Facebook/Nirolf Gherbe


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Americii, participări la festivaluri de referință, potrivit Operei Naționale din Iași.Doliu în muzica românească. Din 1991, Voicu Enăchescu a fost director al Centrului Național de Artă Tinerimea […]

Back to top button