Expres

BRAȘOV. Locuinţe pe terenul fostei fabrici IUS – un proiect aflat încă… pe hârtie

 

Comisia de urbanism din cadrul Primăriei Braşov a analizat recent o propunere de avizare a unui studiu de oportunitate care vizează contruirea de locuinţe în zona fostei fabrici IUS ((Întreprinderea de Unelte şi Scule).

Este vorba despre un studiu de oportunitate pentru „PUZ str. Hărmanului nr. 58 (IUS), pentru relocare anvelopare a rețelelor subterane/supraterane, organizare de șantier construire locuințe”. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Braşov, membrii comisiei i-au cerut solicitantului să se pună de acord cu cei care deţin terenurile vecine (fostele platforme Lubrifin și Lemexim), astfel încât să se prezinte un concept unitar de dezvoltare a zonei. Aceasta este o condiţie de avizare a proiectului. În etapa următoare, proiectul va fi supus consultării populaţiei.
Planul de a construi locuinţe în locul fabricii IUS datează de câţiva ani, dar a fost împiedicat o perioadă de o solicitare de retrocedare.
În urmă cu doi ani, reprezentanţii grupului austriac Immofinanz, care deţine terenul, afirmau că acesta „este în faza de pregătire, pentru a permite dezvoltarea viitoare de proprietăţi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
10 luni în urmă

[…] vrea să facă primarul Brașovului în zona IUS – Lubrifim – Lemexim. „Din punct de vedere al oportunității, direcția în care mergem și pe care am propus-o din […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare