Expres

BRAȘOV. Junii ne lansează o provocare pentru parada lor din Duminica Tomii

  • junii201780.jpg

După doi ani de întrerupere, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, Junii Brașovului anunță că își reiau complet obiceiul. Ei vor coborî în cetate în Duminica Tomii, pe 1 mai, anul acesta, și ne vor delecta cu costumele lor tradiționale, parada călare și alte câteva evenimente mult-așteptate: Învestirea şerjilor (în 24 aprilie), Mersul la stropit (25 aprilie), Marțea cu plăcinte (26 aprilie) și Aruncatu-n ţol (29 aprilie).
Parada de duminică, 1 mai, va începe din Piaţa Unirii, la ora 11.00 și se va termina la Pietrele lui Solomon, în jurul orei 14.00. Traseul este următorul: Piaţa Unirii – Strada Constantin Brâncoveanu- George Bariţiu – Piaţa Sfatului – str. Mureşenilor – Bulevardul Eroilor – str. Republicii – Piaţa Sfatului – str. Apollonia Hirscher – str. Poarta Șchei – str. Prundului – str. Pe Tocile – str. Podul Creţului.

DRESS CODE (cod vestimentar- n.r.): Costum popular! După o pauză de doi ani, din cauza restricțiilor legate de pandemie, vrem să marcăm această revenire printr-un moment special. Lansăm provocarea ca fiecare dintre participanți să vină îmbrăcat în costum popular sau cel puțin să poarte un obiect din ținuta populară”, spun reprezentanții Junilor.

Evenimentele legate de obiceiurile junilor sunt organizate de Uniunea Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov.

În plus, un Târg de Artă Tradițională și Meșteșuguri va fi organizat în Piața Sfatului, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta, în perioada 29 aprilie – 1 mai (detalii: BRAȘOV. Târg în Piața Sfatului, de zilele Junilor. Se caută artizani autentici).

225.000 de lei de la bugetul local

Consiliul Local a alocat, anul acesta, 225.000 de lei de la buget, pentru evenimentele organizate de Junii din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi în Săptămâna Luminată, inclusiv pentru spectaculoasa Paradă din Duminica Tomii.

Suma a fost defalcată astfel: 10.000 de lei pentru activitățile din Săptămâna Luminată (investirea şerjilor – 24 aprilie, mersul la stropit – 25 aprilie, marțea cu plăcinte – 26 aprilie și aruncatul în țol – 27 aprilie); 172.000 de lei pentru Parada Junilor din Duminica Tomii, la care vor participa 215 juni călare, iar pentru fiecare dintre ei a fost alocat un buget de 800 lei; 43.000 de lei pentru cheltuielile cu formațiile muzicale care vor întreține atmosfera „Între Chetre”, la locurile stabilite pentru fiecare grup de juni, amenajate la Pietrele lui Solomon.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button