Expres

BRAȘOV. Invitaţie pentru copii, părinţi și bunici

  • article_436578_1.jpg
 

Asociația Bucuria Vieții și Bebe Rostogol, împreună cu partenerii lor, serbează  astăzi, de la ora 17.00, în parcul N. Titulescu (lângă locul de joacă) Ziua Internațională a Familiei, prin inaugurarea Clubului Familiei Rostogol.
 
Misiunea clubului este de a crea o comunitate de familii pe plan local care să poată oferi suport, educație și prietenie, și să împărtășească resurse, idei, talente și experiențe.
Clubul Familiei Rostogol dorește să devină un lider local și partener de încredere al administraţiei locale, instituţiilor medico-sanitare, de învăţământ, organizaţiilor neguvernamentale etc.  în mobilizarea comunitară, inclusiv a familiilor defavorizate social, pentru organizarea și desfășurarea activităţilor orientate la fortificarea sănătăţii familiei.
Scopul proiectului este acela de a crea o comunitate familială la nivel local, care să pună la dispoziție o modalitate atractivă de comunicare reciprocă pentru  membrii comunităţii în identificarea problemelor care afectează viaţa familiei, propunerea soluţiilor și implicarea activă în realizarea lor.
Dezvoltarea unei rețele de părinți și familii care participă la aceleași experiențe de viață este e o necesitate pentru fiecare familie în parte și permite o mai bună înțelegere a rolului de părinte și a importanței familiei atât pentru societate, cât și pentru individ.
În cadrul clubului sunt organizate diverse activități, cursuri și evenimente prin care se urmăresc: promovarea modului de viaţă sănătos pentru locuitorii comunităţii, sensibilizarea populaţiei privind necesitatea unei abordări diferite a educației și relaționării cu copiii, organizare de întâlniri de diverse dimensiuni (conferințe, seminarii, ateliere, ședințe etc) în spațiu închis, precum și evenimente și întâlniri în spații deschise; organizarea unor campanii locale în colectarea de fonduri pentru organizarea activităţilor clubului și susţinerea persoanelor/familiilor aflate în dificultate, lărgirea reţelei de parteneri și încurajarea voluntariatului.

Beneficiarii proiectului sunt din județul Brașov și au următorul statut: părinți (cu experiență sau doar în devenire), tutori și reprezentanți legali, asistenți maternali, bunici, copii, de la 3 luni la 99 ani, familii brașovene, indiferent de categorii sau mărimi, inclusiv familii monoparentale și familii extinse.

 

Citiţi și:

„Bărbații la putere?”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button