Expres

BRAȘOV, în culorile drapelului Ungariei (foto 2)

  • tampa_5.jpg
  • tampa-litere.jpeg
 

Reprezentanții Primăriei Brașov anunță că literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în această seară în culorile roșu, alb, verde, culorile specifice drapelului național al Ungariei, pentru a marca importanța comunității maghiare în dezvoltarea orașului nostru, un oraș care de-a lungul istoriei a fost nu numai un important centru economic și cultural, ci și un exemplu de bună înțelegere între cele trei etnii care locuiau în spațiul actualului oraș, în afara zidurilor „Cetăţii” (Kronstadt, Brassó): românii din „Şchei” (Obere Vorstadt, Belgerei, Bolgárszeg), maghiarii din „Blumăna” (Blumenau, Bolonya) și sașii din „Orașul Vechi” (Altstadt, Óbrassó).
În urma deciziei Parlamentului de la Budapesta, din 1991, Republica Ungaria are trei sărbători naționale. Ziua Națională este sărbătorită pe 20 august. Este o zi importantă și marcată și de etnicii maghiari din Transilvania și Banat.
Potrivit datelor recensământului din 2011, în Brașov locuiesc încă aproximativ 23.000 de maghiari, adică aproximativ jumătate din numărul total al maghiarilor din Județul Brașov.
„Facem mențiunea că, din motive tehnice, nu este vorba de o redare fidelă a drapelului, ci de o preluare verticală a culorilor, conform normelor oficiale referitoare la drapelul Ungariei”, au precizat reprezentanții Primăriei Brașov.

Astfel, acesta va semăna cu cel italian, care are aceleași trei culori  în poziție verticală în ordinea (de la catarg) verde, alb, roșu, în timp ce drapelul Ungariei le are în benzi orizontale, de sus în jos fiind roșu, alb, verde.

Nu e prima dată când literele de pe Tâmpa sunt iluminate în culorile ce simbolizează drapelele altor state, pentru a marca sărbătorile naționale ale acestora. Din 24 februarie, până în iunie, acestea au fost iluminate în culorile Ucrainei, în semn de solidaritate cu poporul greu încercat al acestei țări. 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button