Expres

BRAȘOV. Doliu la Bran și la Viscri / Casa deținută de Regele Charles al III-lea a fost închisă

  • Bran-doliu_300251.jpg
  • doliu-Viscri_300252.jpg
 

Este doliu și la Viscri, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Pe poarta casei pe care Regele Charles al III-lea o deține în satul brașovean a fost pusă o panglică de doliu și un mesaj: „Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem în gânduri și rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale”, este mesajul afișat. Cei care şi-au programat să viziteze localitatea vineri nu s-au aşteptat la evenimentul produs în Marea Britanie. Turiştii şi-ar fi dorit să vadă casa din Viscri a Regelui Charles, însă porţile i-au fost închise. 
Charles, până joi Prințul de Wales, vine în România aproape în fiecare an și petrece câteva zile la casa din Viscri. Ultima dată, acesta a venit aici în luna mai a acestui an, când s-a întâlnit cu localnicii şi s-a plimbat pe uliţele satului, dar și în împrejurimi. Viscri a devenit cel mai cunoscut sat din România, fiind vizitat anual de peste 30.000 de turişti din ţară şi străinătate.

Proprietatea tradiţională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, este deschisă publicului. Achiziţionată în 2006, în urma vizitelor Regelui Charles al III-lea în zonă, casa de la Viscri 163 a funcţionat până anul trecut ca pensiune, fiind un exemplu de bune practici în transformarea unei simple case de la ţară într-un spaţiu în care turiştii pot aprecia frumuseţea arhitecturii tradiţionale, pot gusta produse locale şi se pot bucura de natură.

Şura casei de la Viscri 163 găzduieşte astăzi expoziţia permanentă „The Transylvania Florilegium”, punând în lumină primele cărţi dedicate plantelor acestei regiuni, pe care Charles le-a studiat, alături de biologul Casei Regale Britanice.

Însă implicarea Fundaţiei Prinţului de Wales din România este mult mai largă fiind dedicată, mai ales, comunității locale din Viscri. 

Și conducerea Castelului Bran a decis să arborezeun steag negru pe unul dintre turnurile edificiului, datorită faptului că, timp de câteva decenii, Castelul Bran a fost reședința regală a monarhiei române. „A fost o decizie care s-a luat seara trecută la mai puțin de o jumătate de oră de când BBC a anunțat decesul majestății sale. Nu a fost deloc o decizie care să necesite o analiză, pentru că din 1920 și până în 1948 Castelul Bran a fost reședința regală a Reginei Maria și mai apoi a Principesei Ileana”, a declarat pentru Antena 3 Alexandru Prișcu, PR și Marketing Manager Castelul Bran.

Steagul de doliu va sta pe Castelul Bran între două săptămâni și o lună. Totodată, conducerea castelului a decis să arboreze steagul Marii Britanii pe unul dintre cele trei catarge din Parcul Regal, în semn de solidaritate pentru poporul britanic.

Credit foto 1: Antena3

Sursa foto 2: Facebook/Viscri


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Elon Musk face petrecere de Halloween la Castelul Bran […]

1 an în urmă

[…] pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă că regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras să fie servit în toate reşedintele regale, […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare