Expres

BRAȘOV. Deși nefinalizat, „Drumul de sub munte” este deja circulabil

  • drumul de sub munte (6)_299343.jpg
  • drumul de sub munte (8)_299348.jpg
  • drumul de sub munte (7)_299349.jpg
  • drumul de sub munte (1)_299342.jpg
  • drumul de sub munte (2)_299344.jpg
  • drumul de sub munte (3)_299345.jpg
  • drumul de sub munte (4)_299346.jpg
  • drumul de sub munte (5)_299347.jpg
 

„Drumul de sub munte” din Ţara Făgăraşului (format din drumurile judeţene DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P) are primul strat de asfalt, cel de bază, pe toată lungimea sa. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, după ce a verificat în teren stadiul lucrărilor la acest drum.

Conform discuţiilor purtate la faţa locului cu reprezentanţii constructorului, SC Diferit SRL Cluj Napoca, lucrările de modernizare a acestei artere vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an, după aproximativ trei ani de la începerea lucrărilor.

Drumul interjudeţean (artera ajunge şi în judeţul Sibiu) are o lungime totală de 53,01 km şi străbate localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus, acesta fiind cel mai tranzitat drum din Ţara Făgăraşului.

Termenul de execuţie al lucrărilor de modernizare a fost prelungit prin, act adiţional, până în luna decembrie 2022, ca urmare a lucrărilor la infrastructura de canalizare de pe raza localităţilor Recea, Sâmbăta de sus, Ucea. a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Cel mai complex proiect de infrastructură rutieră

După discuţiile cu constructorul, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a declarat că „acesta este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Braşov realizat în ultimii 30 de ani şi unul dintre cele mai importante din Regiunea Centru. Modernizarea acestui drum nu ar fi fost posibilă fără implicarea tuturor primarilor din Ţara Făgăraşului. A fost nevoie să ţinem cont de lucrările de investiţii, care se implementează la nivelul unor localităţi, precum şi de complexitatea intervenţiilor de relocare a reţelelor de utilităţi din zonă. Cu toate acestea, mărturisesc că suntem într-un progres foarte bun, deoarece am avut şansa unui constructor serios, care îşi face bine treaba, iar după trei ani de muncă, reuşim să ducem la bun sfârşit acest proiect investiţional complex! Ne dorim ca localnicii din satele străbătute de traseul «Drumului de sub munte», dar şi turiştii care vin în număr tot mai mare în zona Ţării Făgăraşului să poată circula în cele mai bune condiţii, această arteră fiind şi o alternativă la DN 1”.

Impact major asupra zonei

Conform informaţiilor constructorului, la momentul actual, aşternerea stratului de bază a fost realizată pe toată lungimea drumului, ceea ce reprezintă un progres al lucrărilor de 100%. În ceea ce priveşte stratul de uzură, acesta a fost finalizat în proporţie de 70%, respectiv 30 de kilometri pe DJ 104 A şi DJ 105 P – Ucea Sus. De asemenea, au mai fost finalizate 15 poduri de pe traseul acestui drum interjudeţean, două treceri la nivel cu linia ferată. Podeţele transversale la drumurile laterale sunt realizate în proporţie de 85%, iar refacerea trotuarelor şi a acceselor la proprietăţi în proporţie de 90%.

Modernizarea „Drumului de sub munte” a fost primul proiect cu fonduri europene destinat îmbunătăţirii infrastructurii rutiere, pe care Consiliul Judeţean Braşov l-a accesat în anul 2017, prin Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Acest drum asigură conectarea cu reţeaua TEN-T şi descongestionează traficul din zona DN 1 Sibiu – Braşov, având în vedere că facilitează legătura între judeţele Braşov, Sibiu, Argeş şi face legătura între DN 1 şi DN 7C (Transfăgărăşan), la Cârţişoara. Valoarea totală a proiectului este de 146.864.245,94 lei.

Proiectul a fost monitorizat îndeaproape de administratorul public al judeţului, Daniel Gligoraş, care a precizat că, pentru el, „Proiectul drumului de sub munte a fost un proiect de suflet, un proiect în care am crezut de la bun început, fiind vorba despre o investiție deosebit de importantă pentru comunitățile din Țara Făgărașului și în realizarea căruia m-am implicat alături de colegii mei din Consiliul Județean Brașov. Sunt convins că modernizarea acestui drum va avea un impact major asupra calității vieții cetățenilor și va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a zonei”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare