Expres

BRAȘOV. Copiii plecați prematur, comemorați cu un „val de lumină”

 
Brașovenii sunt invitați să aprindă o lumânare pentru copiii şi bebeluşii plecaţi din această lume înainte să o cunoască. Comemorarea, sub forma unui „val de lumină”, are loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19.00, la iniiativa Organizaţiei Emma. Evenimentul se desfăşoară în oraşe de pe tot globul: Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene. În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare ţară) se aprind lumânări în memoria copiilor. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenţei de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore.
În Codlea se vor aprinde candele, fiecare dintre ele purtând numele unui copil care nu mai este printre noi. Candelele vor arde timp de o oră, în faţa fântânii arteziene de pe Promenada oraşului. În Braşov, Biserica Schimbarea la Faţă (Micșunica), de pe Bulevardul Saturn nr. 33, va fi punctul de comemorare. La Făgăraș, lumânările și candelele vor arde în fața Catedralei. 
„Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuşi participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Pentru a le arăta părinţilor îndoliaţi câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse, pe adresa: contact@organizatiaemma.ro”, a declarat Bianca Brad, la iniţiativa căreia se organizează acest eveniment de 7 ani în România.
Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988, când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi. În 2002, la iniţiativa unui grup de părinţi, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor.” An de an, mişcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button