Expres

BRAŞOV. Campanie de colectare! În schimbul hârburilor, braşovenii vor primi tichete-cadou şi şansa să câştige la tombolă

 

Braşovenii au o nouă şansă de a-şi elibera locuinţele şi anexele gospodăreşti de hârburi, în cadrul unei acţiuni de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) organizate de Primăria Braşov şi de Serviciul Local de Colectare Braşov. Acţiunea se va desfăşura weekend-ul viitor.
Oamenii vor avea la dispoziţie 16 puncte de colectare provizorii, sâmbătă, în intervalul orar 10.00-18.00. Acolo vor putea duce de la becuri şi baterii până la aparate electrice şi electronice, pentru a fi colectate selectiv şi trimise la reciclare.

Tichete-cadou şi tombolă

„Cei ce își vor arăta interesul față de protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice vor intra în Cursa Reciclării și vor primi tichete cadou pentru deșeurile electrice predate, astfel: 3 tichete cadou pentru frigidere și combine frigorifice complete, 2 tichete cadou pentru mașini de spălat rufe și vase (complete) automate, respectiv 1 tichet cadou pentru alte deșeuri electrice complete în greutate de minim 20 kg”, a explicat Mihaela Sima, reprezentant RoRec (Asociaţia Română pentru Reciclare – participantă la acţiune).
Un tichet valorează 10 lei.
De asemenea, brașovenii care vor duce deșeurile electrice la unul dintre cele 16 puncte de colectare vor putea câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre următoarele premii puse în joc în cadrul tombolei: cinci truse accesorii scule, patru mixere, două mașini de călcat, un aspirator și un cuptor cu microunde digital. Extragerea câștigătorilor tombolei va avea loc pe 25 septembrie, ora 12.00, la cortul din Piața Sfatului (lângă Casa Sfatului).

Care sunt punctele de colectare

Cele 16 puncte de colectare vor fi amenajate în următoarele locuri din oraş:

– Astra – B-dul Saturn nr.32 – în fața Galeriilor Orizont
– Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă Locul de Joacă
– Calea București – Parcul Someş
– Centru Civic – lângă Sergiana Center
– Centrul Civic – Str. Toamnei nr. 9, lângă stația RAT
– Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecția cu Str.Bisericii Române
– Centrul Vechi – Str. Nicolae Iorga intersecția cu Str. Lungă
– Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecția cu Str. Pavilioanele CFR
– Făget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT
– Florilor – B-dul Alex. Vlahuță nr.10 în față la ITC
– Grivitei nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă Locul de joacă
– Noua – Darste – Str Prunului nr. 9, lângă stația RAT
– Prund – Schei – P-ța Unirii lângă stația RAT
– Răcădău – Parcul TRANDAFIRILOR- lângă Carrefour Magnolia
– Stupini – Str. Bârsei, lângă Biserică
– Tractorul – Str. Olteţ nr.12 – lângă Piața Tractorul

De asemenea, Mihaela Sima a ţinut să le amintească braşovenilor că Serviciul Local de Colectare Brașov, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, în greutate de minim 30 kg, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Carcasă de frigider găsită în râul Canal Timiş

Amintim cu această ocazie că, în timpul lucrărilor de decolmatare a râului Canal Timiş, muncitorii au găsit de la animale moarte aruncate acolo până la saltele şi… carcase de frigidere sau alte electrocasnice (detalii AICI). 

CITIŢI ŞI:

BRAȘOV. Puteți scăpa de hârburile electrice, ce reprezintă un pericol puțin știut


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button