Expres

BRAȘOV. „Bursă” pentru studenții care se vaccinează

 

20.000 de studenți au început vineri, 1 octombrie, noul an academic la Universitatea Transilvania din Braşov. Deschiderea oficială a avut loc pe Colina Universității, în aer liber. Anul universitar a început „cu prezență fizică”, a decis conducerea instituției de învățământ superior, spre bucuria celor 5.000 „boboci”, în primul rând.  Rectorul Universității Transilvania, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan spune că doar cu prezență fizică la ore se poate vorbi de școală.

„Începe în bănci pentru că am decis ca toată activitatea să fie față în față – așa a propus Consiliul de Administrație, iar Senatul Universității a aprobat – și cred că este momentul să revenim la viața normală care, pentru noi, înseamnă sprijinirea și îngrijirea celor care sunt afectați de coronavirus, dar vasta majoritate a studenților și colegilor noștri care sunt sănătoși trebuie să desfășoare activitatea față în față pentru că asta reprezintă, de fapt, adevărata școală”, a subliniat rectorul Universității Transilvania, citat de Radio România Brașov FM.

Universitatea brașoveană nu a impus obligativitatea vaccinării studenților, însă îi stimulează pe tineri să se imunizeze.

„Am decis în luna septembrie ca toți studenții care sunt vaccinați până la data de 1 octombrie – și vor fi cazați în cămin – să beneficieze de cazare gratuită pe parcursul lunii noiembrie, iar alaltăieri, în Consiliul de Administratie și în Senat, s-a aprobat acordarea unei burse speciale – de «responsabilitate civică» am numit o noi – respectiv 250 de lei pentru toți studenții noștri care se vor vaccina până la sfârșitul lunii octombrie”, a precizat rectorul Universității Transilvania.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Citiți și:

BRAȘOV. Cazare gratuită pentru studenții vaccinați

BRAȘOV. Anul universitar se deschide în aer liber, cu prezență fizică

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button