Expres

BRAȘOV. Biserică nouă, ctitorită de o singură familie

  • biserica-Cristia1_288578.jpg
  • biserica-Cristian2_288579.jpg
  • biserica-Cristian4_288581.jpg
  • biserica-Cristian3_288582.jpg
  • biserica-Cristian5_288583.jpg
 

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a sfințit duminică Biserica „Naşterea Maicii Domnului” – Parohia Cristian III, în soborul slujitor aflându-se și vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărneşti, Gheorghe Colţea, parohul bisericii, Emil Ionuţ Turc, ceilalţi preoţi de la bisericile din comuna Cristian, precum şi alţi slujitori ai sfintelor altare, relatează site-ul Mitropoliei Ardealului.

Biserica a fost ctitorită de o familie, Viorel şi Daniela Mureşan, împreună cu fiica acestora, Sonia-Ioana, într-un cartier nou al localităţii din apropierea Braşovului, „pentru a deveni tinerilor care locuiesc aici loc de sfinţire a vieţilor, spre mântuirea sufletelor”. Lăcaşul a fost ridicat în perioada 2019-2020, din lemn, în stil maramureşean, alături fiind casa parohială, o clopotniţă şi o troiţă, iar intrarea în incintă se face pe o poartă din lemn, construită tot în stil maramureşean.

La final, preotul paroh de la Cristian III a fost hirotesit sachelar, iar ctitorii au primit distincţia „Crucea şaguniană pentru laici”. Acte de cinstire au fost oferite primarului Gicu Cojocaru, precum şi mai multor binefăcători.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button