Expres

BRAȘOV. Bilete în stațiuni, și pe litoral, disponibile pentru pensionari și angajați. Dezavantajul…

 

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Braşov a primit luni după-amiază 332 de bilete de tratament, în stațiuni balneare, inclusiv pe litoral. De ele pot beneficia atât pensionarii, cât și asigurații sistemului public de asigurări sociale (angajați și cei care își plătesc contribuția – CAS). Toate bune și frumoase, doar că seria de tratament începe din 10 iulie, adică de vineri. CJP a reușit să valorifice circa o treime dintre bilete, care au fost repartizate automat de aplicația informatică celor care au avut cereri depuse. Cum unii nu s-au prezentat să le ridice și dat fiind timpul scurt, mâine acestea vor fi disponibile „la liber”. „Locurile rămase, circa 200, vor fi scoase la vânzare la liber, joi, 9 iulie, iar cine doreşte și îndeplinește condițiile poate cumpăra un bilet. Sunt locuri și pentru litoral, dar şi în staţiuni precum Covasna, Bala, Amara sau Căciulata”, a explicat Delia Tîrcolea, purtător de cuvânt al CJP Braşov.
Condițiile sunt, cum spuneam, calitatea de pensionar sau de asigurat CAS, dar pentru ca „vacanța” la băi să fie chiar benefică este nevoie și de recomandarea medicului, chiar și a celui de familie. Pentru o cură de tratament de 16 zile, pensionarul plăteşte 50% din valoarea pensiei sau, dacă şi lucrează – 50% din valoarea brută a venitului. Asiguratul plătește tot 50% din salariu, cu condiția să nu depășească salariul mediu brut, caz în care achită integral contravaloarea biletului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
7 luni în urmă

[…] pensionari sau asigurați, au nevoie de o cerere-tip, document de plată, declaraţie pe propria răspundere […]

Back to top button