Expres

BRAȘOV. Au muncit din greu și au câștigat

 

Laptop gratuit, cazare gratuită la cămin şi o masă gratuită asigurată zilnic la cantină. , În acest mod îşi atrage, din 2015, Universitatea braşoveană „boboci” de elită din Braşov, dar şi din ţară.
Cei 30 de şefi de promoţie şi doi absolvenţi de liceu care au luat examenul de Bacalaureat cu media 10 şi au devenit „boboci” ai Universităţii Transilvania şi-au primit, luni, de la conducerea instituției laptopurile. Pe lângă cei 32 de „boboci” de la licenţă, mai sunt 17 masteranzi din anul I care se bucură de aceleaşi facilităţi. „Avem 30 de şefi de promoţie de liceu, plus doi absolvenţi cu media 10 la Bacalaureat, unul român şi unul străin. Sunt din 13 judeţe. De asemenea avem 17 şefi de promoţie ai ciclului de licenţă, cei mai buni din facultatea lor, care au devenit studenţii noştri masteranzi”, a precizat rectorul Universităţii Transilvania, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Printre ei, făgărășeanul Darius Cupu

Printre ei se află Darius Cupu, făgărășean, care a luat examenul de Bacalaureat cu media 10 şi despre care puteți citi pe larg aici. A ales să studieze Dreptul, la Braşov, deşi a dat admitere și la Sibiu, dar fi putut intra liniştit la oricare altă facultate în ţară, dar și din străinătate. „Am ales Braşovul pentru că este un oraş al posibilităţilor, nu doar educaţional, ci şi cultural şi m-aş dezvolta mult mai bine aici. Este şi aproape de casă. În plus, fiind sportiv de performanţă, în acelaşi timp, am găsit aici o echipă de handbal competitivă cu care pot participa la concursuri la un nivel destul de ridicat. Inițial, de la Sibiu, primisem garanția ca voi juca la un club din Liga a 2-a, nu de juniori, dar echipa s-a desființat. În condițiile astea, echipă de juniori este și la Brașov și punând în balanță oferta facultății de la Sibiu și a celei de la Brașov, am ales să vin aici. Mă simt foarte bine aici, îmi este destul de ușor din foarte multe puncte de vedere, plus că m-am adaptat foarte repede la noua echipă, CSS Dinamo”, ne-a spus Darius Cupu.
Condiţia pentru a se bucura de toate facilităţile oferite de Universitate şi în următorul an este ca tinerii să încheie anul de studii cu minim media 9.00.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button