Expres

BRAȘOV. Aro Palace nu cedează în „lupta” pentru Cetăţuia de pe Dealul Straja

 

Aro Palace a formulat apel împotriva sentinţei din data de 3 octombrie a Tribunalului Braşov, potrivit căreia Cetăţuia de pe Dealul Straja trebuie să se întoarcă în proprietatea statului român. Aceeaşi sentinţă a fost atacată cu apel şi de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, potrivit informaţiilor postate pe site-ul Curţii de Apel Braşov.

„Încă nu ne-a fost comunicat apelul, este în faza de regularizare. Am văzut şi noi pe site-ul instanţei că a fost depus apel. Urmează să stabilim demersurile pe care va trebui să le facem”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Primăria a solicitat în instanţă să se constate că Aro Palace nu este proprietarul de drept al Cetăţii şi că aceasta ar trebui să fie în proprietatea Municipiului sau a statului român (căruia i-a solicitat să vină ca intervenient), fiind vorba despre un monument istoric de interes naţional.

Pe 3 octombrie 2016, Tribunalul Braşov a decis că imobilul constituie, într-adevăr, obiectul dreptului de proprietate publică al intervenientului Statul Român, fiind monument de interes public național. Astfel, a dispus radierea din evidenţele de carte funciară a dreptului de proprietate al SC Aro Palace SA intabulat asupra imobilului denumit generic „Complex Cetate” (în suprafaţă de 5.002 mp) şi intabularea asupra acestui imobil a dreptului de proprietate publică al Statului Român.

„Această hotărâre a fost luată în urma constatării nulităţii absolute a Ordinului Ministrului de Interne nr. 470/1974, a nulităţii absolute parţiale a Ordinului Ministrului Turismului nr. 154/26.04.1991, respectiv a poziţiei nr.10 din Lista anexă a imobilelor care fac parte din patrimoniul SC Postăvarul SA, cu privire la «Complexul Cetate» şi a nulităţii absolute parţiale a Certificatului de Atestare a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor seria MO8 nr. 0223, emis de Ministerul Turismului, în data de 15.11.1994, pentru suprafaţă de 5.002 mp, aferentă imobilului «Complex Cetate»”, se arată în decizia instanței.

Conform deciziei Tribunalului Braşov, Aro Palace, Ministerul Afacerilor Interne, MDRAP, Ministerul Economiei şi Autoritatea Naţională pentru Turism ar avea de plătit Primăriei Braşov, în solidar, cheltuieli de judecată de aproape 30.000 de lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button