Expres

BRAŞOV. Amenzi de până la 2.000 de lei pentru parcarea dubelor, autocarelor şi a celorlalte autovehicule de firmă în zonele rezidenţiale

  • thumbnail (1)_264803.jpg
  • thumbnail (10)_264802.jpg
  • 2019_CAMPANIE_264804.jpg
 

Poliția Locală Brașov le amintește şoferilor, dar și administratorilor societăților de transport că este interzisă staționarea dubelor, autocarelor, camioanelor şi a celorlalte autovehicule de firmă pe străzile dintre blocuri, la capetele de linie RATBV în parcările rezidențiale.

„Vorbim despre autocarele, autobuzele ori camioanele care, nu de puține ori, sunt parcate în cartiere de către șoferii de la firmele de transport care vin acasă cu mașinile de serviciu. În urma verificărilor și monitorizărilor din teren, polițiștii locali de la Birourile 5 și 6 (Rutieră Centru și Rutieră Cartiere) au constatat că astfel de vehicule sunt uneori garate de către șoferi pe unele străduțe înguste, blocând accesul ambulanțelor ori pompierilor în cazurile de urgență, sau mașinile de firme sunt abandonate pe trotuare, punând în pericol viața pietonilor care sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru.

Nu de puţine ori, braşovenii li s-au plâns poliţiştilor locali de faptul că şi-au găsit locurile de parcare pe care le deţin cu abonament ocupate de astfel de autovehicule.

Potrivit HCL 152/2006, „se interzice staționarea și parcarea vehiculelor de transport marfă și călători indiferent de tonaj, în parcările publice destinate autoturismelor precum și în parcările de reședință amenajate în jurul imobilelor de locuit”.

Sancțiunile sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 şi 2.000 de lei pentru persoane juridice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button