Expres

BRAȘOV. Alergarea care dă zile de viață altora

 

Peste o mie de alergători vor alerga pentru pacienţii cu boli incurabile, sâmbătă, 13 iulie, pe Aleea de sub Tâmpa. Este a 11-a ediţie a Crosului „Aleargă TU pentru EI”, organizat de Hospice Casa Speranţei, în beneficiul pacienţilor pe care îi au în îngrijire. De altfel, cu fondurile strânse în acest an, reprezentanţii Hospice speră că vor putea acoperi costurile a 300 de zile de spitalizare pentru persoanele cu boli incurabile.

Premieră: pacienți Hospice în Cursa Speranței

Cursele se vor desfăşura pe toată durata zilei şi sunt deschise pentru toate categoriile de vârstă şi experienţă în alergare. „Crosul HOSPICE este mai mult decât o competiţie, este un eveniment în jurul căruia vibrează întreaga comunitate. Îi redescoperim cu bucurie în fiecare an pe cei care aleargă cu gândul la cineva drag, pe cei care se înscriu prima oară într-o cursă, motivaţi de dorinţa de a ajuta, pe alergătorii care revin an de an pentru că le-a plăcut tot ce am simţit împreună. Iar pentru ca toate acestea să se întâmple, suntem privilegiaţi să avem parteneri şi voluntari care au răspuns fără ezitare atunci când le-am propus să fim alături în această cursă a solidarităţii”, a declarat Mirela Nemţanu, directorul executiv al fundaţiei Hospice Casa Speranţei.

Pe lângă traseele clasice, de 2, 4 sau 10 kilometri sau cursa copiilor, organizatorii au mai propus două trasee. Unul este Ştafeta, unde echipe de 3 persoane aleargă câte 2 kilometri fiecare. O altă noutate este Cursa Speranţei, în care sunt aproximativ 50 dintre pacienţii Hospice. Între aceştia, şi Rodica Mirunescu, pacient al Fundaţiei din 2018, după ce a fost operată de un cancer la sân. „Am venit în centrul Hospice în anii anteriori, ca voluntar, dar din 2018 sunt pacientă, am cancer la sân, am fost operată în noiembrie 2018 şi acum sunt în recuperare, fizică şi psihică. Hospice ne dă o speranţă de viaţă. M-am înscris la cursa de alergare pentru că am zis că vreau să arăt pacienţilor şi altora că se poate, cu un minim efort”, a explicat Rodica Mirunescu.

Veteran pentru cauză

La start va fi şi Ioan Fulică, un senior de 66 de ani, care a alergat încă de la prima ediţie în Crosul Hospice. La început mai puţin, dar acum, a participa la astfel de competiţii a devenit un stil de viaţă. Pe trasee mai lungi, evident. „De la prima ediţie particip, de când era în Parcul Titulescu. Această cauză este cea care mă determină să alerg. Nu sunt puţini cei din comunitate care ştiu despre acest cros sau problemele celor care merg la Hospice. Puţin de la fiecare poate rezolva multe probleme. 10 kilometri voi alerga, pentru unii poate e distanţă mare, pentru unii mai mică. Eu, de regulă, alerg la competiţii naţionale, de 21 şi 42 de kilometri”, a spus Ioan Fulică.

Cursă specială: 12 ore de alergat pe bandă

Inspirat de povestea copiilor şi adulţilor îngrijiţi de Hospice Casa Speranţei, ultramaratonistul Robert Hajnal va intra şi el într-o cursă specială: 12 ore de alergare pe bandă, la capătul cărora speră să stabilească un record naţional. Astfel, sâmbătă, pe Aleea de sub Tâmpa, Robert Hajnal va începe de la ora 5 dimineaţa, iar cursa lui se va încheia la orele 17.00. În paralel, el face şi o strângere de fonduri pentru pacienţii Hospice, pentru fiecare kilometru alergat, iar la final, sponsorul evenimentului va dubla suma donată şi toate aceste fonduri vor merge către cauza Hospice. „E prima dată când alerg 12 ore pe bandă. Este mai dificil psihic, decât fizic şi să stai în acelaşi ritm atât de multe ore, dar sunt convins că oamenii care vor participa la celelalte probe, îmi vor trimite energie şi în plus vor mai fi două benzi pe care vor alerga oameni în paralel cu mine şi ne vom încuraja unii pe ceilalţi şi va fi şi un spirit de competitivitate: oare banda mea sau alta va aduna mai mulţi kilometri?”, a explicat tânărul.

Deja, Robert Hajnal a reuşit să îşi mobilizeze susţinătorii şi să adune, înainte de start, aproape 14.000 de lei pentru cauza Hospice, pe platforma Galantom. Sponsorul cursei sale va dubla suma strânsă în beneficiul pacienților de la HOSPICE.

Cei care doresc să participe sâmbătă la cros se mai pot înscrie online, pe site-ul team.hospice.ro, inclusiv în ziua evenimentului sau direct la locul Crosului, cu excepţia cursei de 10 kilometri şi a celei de ştafetă. Toți participanții la eveniment vor primi câte o consultație gratuită oferită de o clinică privată. Cei mai rapizi alergători au șansa să câștige premii atractive.

Hospice Casa Speranţei este o organizaţie non-profit care furnizează servicii de îngrijire paliativă gratuite, pentru pacienţii cu boli incurabile. În cei peste 27 de ani de existenţă, Hospice a adus alinare pentru 30.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile şi familiilor acestora.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare