Expres

BRAŞOV. Acţiune de prindere în flagrant a „reciclatorilor” ilegali

  • deseuri zizin 3_224139.jpg
  • deseuri zizin_224140.jpg
 

Având în vedere situaţia privind furturile de deşeuri reciclabile înregistrate în ultima vreme în municipiul Braşov, poliţiştii locali au avut astăzi o acţiune de control, în zona străzii Zizinului.

Unul dintre cei prinşi în flagrant este un vârstnic din Tărlungeni care şi-a făcut un obicei din a veni încă de dimineaţa în zona cimitirelor de pe prelungirea Crinului, cu o căruţă, pentru a prelua „marfa” adunată de alte persoane, inclusiv minore, de pe la ghenele din cartierul Astra.

Astăzi, el avea în jur de 3 mc de materiale plastice în căruţă, dar a rămas fără încărcătură, deoarece a fost confiscată de poliţiştii locali. În plus, el va trebui să achite o amendă cuprinsă între 250 şi 500 lei, bani ce îi vor fi reţinuţi din ajutorul social pe care îl încasează în localitatea de domiciliu.

El a încercat să înduplece forţele de ordine ameninţând că se va sinucide aruncându-se în faţa trenului, dar i-a trecut repede gândul, hotărându-se să aştepte plecarea poliţiştilor, pentru a se reapuca de adunat PET-uri, că „n-are din ce trăi”.

„Conform prevederilor legale, numai agenții autorizați pot strânge deșeurile reciclabile, iar în municipiul Brașov sunt doar doi astfel de operatori. Acest gen de furturi ne afectează destul de mult, fiindcă se vorbește tot mai mult de țintele pe care le are România în colectarea selectivă, iar doar o parte din aceste deșeuri colectate ajunge în raportările oficiale, cele furate nu, astfel că avem un procent mai mci de deșeuri reciclate”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button