Expres

Brânzeturile din Brașov, dorite de polonezi

Brânzeturile din Brașov, dorite de polonezi. Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a organizat astăzi o întâlnire la care au participat consulul onorific al Republicii Polone la Brașov, Janusz Wiesław Szaliński, subprefectul Ambrus Izabella Agnes, directorul executiv al APIA Brașov, Adrian Laurențiu Folea, și mici producători de produse lactate din județele Brașov și Covasna.

„Ideea de a organiza această întâlnire a venit în urma vizitei la Brașov, în data de 30 septembrie, a E.S. dl Maciej Lang, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Polone în România. În cursul discuțiilor de atunci, atât Excelența Sa dl. ambasador, cât și dl. consul onorific al Republicii Polone la Brașov, care l-a însoțit, s-au arătat încântați de calitatea brânzeturilor românești și au întrebat de ce nu sunt prezente și pe piața poloneză. Cu sprijinul d-lui director executiv al APIA Brașov, am invitat la Instituția Prefectului câțiva mici producători de produse lactate, pentru a vedea dacă există interes din partea lor de a intra pe piața poloneză și dacă da, să îi sprijinim în acest demers, prin Consulatul onorific al Republicii Polone la Brașov – și doresc să-i mulțumesc d-lui consul onorific Janusz Szaliński pentru disponibilitatea arătată – și prin Ambasada Republicii Polone la București”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Invitați la târg în Polonia

Brânzeturile din Brașov, dorite de polonezi. La rândul său, consulul onorific Janusz Wiesław Szaliński și-a reiterat aprecierea pentru calitatea produselor lactate românești și în special a celor din zona Brașov-Covasna și a afirmat că și-ar dori să le vadă și în magazinele și în târgurile de produse alimentare din Polonia.

„Eu sunt polonez, dar locuiesc în Brașov, așa că doresc binele ambelor părți. Polonia este o piață semnificativă și există cerere în creștere pentru produse alimentare tradiționale, cât mai naturale, sănătoase, chiar organice. Știu că în România există și mențiunea de calitate «produs montan», ceea ce va fi, de asemenea, bine primit de consumatorul polonez. Un prim eveniment la care aș fi bucuros să ajut producători din zona Brașov-Covasna să participe va fi în orașul Rzeszow, centrul administrativ al Voievodatului Subcarpatia, unde, în perioada 16-17 decembrie, se va desfășura Ekogala, un târg internațional de produse și alimente de înaltă calitate”.

Consulul onorific al Republicii Polone la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button