Expres

Bilanțul MAI după festivalul Massif din Poiana Brașov

Astăzi a fost emis bilanțul Ministerului Afacerilor Interne după festivalul Massif din Poiana Brașov. Evenimentul a durat trei zile (3 – 5 martie).
În acest interval, polițiștii care au acționat în zonă au constatat 16 infracțiuni la regimul rutier. Patru dintre acestea au fost de șofat fără permis de conducere. Zece au fost de conducerea sub influența substanțelor psihoactive și 2 de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte.
De asemenea, polițiștii au aplicat 164 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, 2 sancțiuni privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto și o sancțiune pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. S-a intervenit și pentru un apel SNAU 112 cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice.
Pentru o infracțiune săvârșită la regimul rutier (conducere auto fără permis), o persoană a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore. De asemenea, au fost reținute 48 de permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost testați pentru consumul de alcool 2.901 de conducători auto, rezultând 29 de testări pozitive și au fost efectuate 99 de teste cu aparatul drug-test, rezultând 10 teste pozitive.

Și jandarmii au aplicat sancțiuni

Jandarmii brașoveni au întocmit documentele premergătoare pentru 5 persoane care dețineau substanțe interzise, conform legii nr. 143 /2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri. Pentru o persoană au fost întocmite actele premergătoare, conform art. 193 din Codul Penal pentru loviri și alte violențe.
Totodată, jandarmii au aplicat următoarele sancțiuni contravenționale:

  • 5 persoane au fost sancționate conform Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun;
  • 8 persoane a fost sancționate contravențional conform Legii nr. 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 5 persoane au fost sancționate conform H.G 643/2020 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord și operatorii de sisteme de aeronave fără pilot la bord.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, au fost oprite 99 de persoane în trafic, din care 10 au fost depistate pozitiv la testarea cu aparatul drugtest. În afara spațiului de desfăşurare a festivalului au fost depistate 5 persoane care dețineau substanțe interzise.
În punctele și posturile medicale avansate 41 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD Brașov și a paramedicilor pompieri. Doar pentru o persoană a fost necesar transportul la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Vezi și:

Persoană reținută pentru 24 de ore, în a doua zi de Massif

S-au luat la bătaie la Massif


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
21 zile în urmă

[…] Bilanțul MAI după festivalul Massif din Poiana Brașov […]

Back to top button