Expres

„Bătaie” pe administrarea Cetății Brașovului / Premierul Ciucă va decide

„Bătaie” pe administrarea Cetății Brașovului.

Primarul Allen Coliban insistă ca Municipalitatea să aibă în patrimoniu Cetățuia, făcând și o petiție în acest sens – Detalii AICI.

Potrivit deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cetatea Brașovului este în proprietatea statului român. Deși monumentul este unul de interes național, Ministerul Culturii nu și-a exprimat dorința de a-l prelua în administrare.

„Bătaie” pe administrarea Cetății Brașovului

În schimb, în afara Primăriei Brașov, au depus solicitări în acest sens Ministerul de Interne și Ministerul Educației.

Potrivit Profit.ro, MAI ar dori să „transforme” Cetățuia în hotel pentru angajații săi. Acolo ar urma să se desfășoare și diverse cursuri de perfecționare pentru structurile aflate în subordinea Ministerului de Interne.

La rândul său, Ministerul Educației a anunțat că Universitatea Transilvania este interesată în a prelua administrarea Cetății Brașovului. Conform sursei citate, instituția condusă de rectorul Ioan Abrudan are peste 20.000 de studenți în 18 facultăți și 30 de departamente. În ultimii ani, baza materială s-a diminuat ca urmare a punerii în aplicare a deciziilor de retrocedare a opt imobile. Prin experții din facultățile sale, universitatea are capacitatea administrării eficiente a imobilului…

„Astfel, instituția poate reda orașului și turiștilor un spațiu modern de dialog și inovare culturală. Un spațiu prin care să se promoveze valorile locale și naționale. Un spațiu pentru tineri, animat de creativitatea lor”, după cum s-a mai precizat.

Așa stând lucrurile, decizia finală în cazul administrării Cetății Brașovului îi aparține prim-ministrului Nicolae Ciucă. Jurnaliștii de la Profit.ro au punctat că Primăria Brașov are șanse minime în cadrul „întrecerii” cu Ministerul de Interne și Ministerul Educației.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
mihai
1 an în urmă

Cum sa decida Ciuca asa ceva? E monument istoric si asa trebuie sa ramana! Nu s-a invatat nimic din pataniile Cetatii Rasnov?

Willy
1 an în urmă

Ala e retard, abia leaga doua vorbe, ce sa decida?

1 an în urmă

[…] Primarul Allen Coliban a relatat că Guvernul României discută astăzi cui să dea Cetățuia în administrare. Reamintim că, în afara Primăriei Brașov, Ministerul de Interne și Universitatea Transilvania, prin Ministerul Educației, vor să aibă în patrimoniu imobilul – Detalii,… Citeşte mai mult »

Back to top button