Expres

BAC 2024. Subiectele complete și baremele de evaluare și notare la română

BAC 2024. Subiectele complete și baremele de evaluare și notare la română

Citiți și:

BAC 2024. 14% dintre liceenii brașoveni au absentat de la simulare

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de evaluare și notare a lucrărilor pe care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a le-au avut astăzi la proba scrisă a simulării la Limba și literatura română – Bacalaureatul 2024.
Subiectele sunt diferenţiate pe filiere şi profiluri, însă, doar la cel de-al treilea – un eseu pe o temă dată, fiind un subiect pentru real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului), altul pentru umanist şi pedagogic.

Astfel, la subiectul al III-lea, elevii de la umanist şi pedagogic au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

Cei de la real, tehnologic şi vocaţional (cu excepţia pedagogicului) au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate de profesori din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), având o structură asemănătoare cu a celor care vor fi elaborate pentru examenul național de bacalaureat.

Subiectele și baremele de evaluare și notare

Subiectul pentru filiera teoretică – profilul real; filiera tehnologică și filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

Baremul de evaluare și de notare pentru filiera teoretică- profilul real; filiera tehnologică și filiera vocaţională – toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic)

Subiectul pentru filiera teoretică – profilul umanist; filiera vocațională – profilul pedagogic

Baremul de evaluare și de notare pentru filiera teoretică – profilul umanist; filiera vocațională – profilul pedagogic


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button