Expres

Autostrada Brașov – Făgăraș: Studiul de fezabilitate ar trebui să fie gata

Autostrada Brașov – Făgăraș: Studiul de fezabilitate ar trebui să fie gata.
Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Brașov – Făgăraș are termen contractual de finalizare în luna iulie, potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. După această etapă urmează încă două faze de proiectare ce însumează șase luni, astfel că, teoretic, anul viitor ar putea fi lansată licitația pentru construcția celor circa 50 de kilometri ai tronsonului parte din Autostrada Brașov – Sibiu, notează economica.net.

„Autostrada Brașov – Făgăraș este inclusă în Programul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021 – 2030 în lista proiectelor localizate pe rețeaua primară care vor fi prioritizate și are sursă de finanțare Programul Operațional Transport”, a precizat ministrul Transporturilor, într-un răspuns la interpelarea deputatului de Brașov Tudor Benga.

În cadrul contractului, au fost finalizate ridicările topografice, mai anunță Grindeanu.

De asemenea, a fost demarată procedura de obținere a acordului de mediu, iar investigațiile geotehnice sunt realizate în proporție de 35%, potrivit informațiilor de pe site-ul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic necesar construirii Autostrăzii Brașov – Făgăraș a fost semnat în vara anului 2021 cu asocierea Search Corporation – Protelco – Like Consulting – Mega Muhendislik Musavirlik, pentru suma de 18,17 milioane de lei.

Pe de altă parte, secțiunea de la Sibiu la Făgăraș a fost lansată la licitație împărțită în patru tronsoane. Pentru tronsoanele trei și patru a fost desemnat câștigător, același, după ce CNSC a respins contestația depusă de Strabag (detalii aici).
CNAIR va semna cu Asocierea Makyol – Yapi (Turcia) contractele de proiectare și execuție pentru cele două loturi.
Pentru loturile 1 şi 2, CNAIR încă nu a anunţat câştigătorii.

Credit foto: Economica.net


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
11 luni în urmă

Autostrada trebuia sa fie gata. Demult.

Back to top button