Expres

Autostrada Brașov – Bacău, a treia licitație suspendată

Autostrada Brașov – Bacău, a treia licitație suspendată. Proiectul Autostrăzii 13 Bacău – Braşov suferă o nouă amânare. Compania Naţională pentru Investiţii Rutiere (CNAIR) a suspendat şi a treia procedură de achiziţie, deşi aproape că s-a dublat valoarea contractului iniţial, cuprins acum între 77 şi 91 de milioane de lei.

CNAIR a suspendat licitația pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău, chiar la termenul-limită pentru depunerea ofertelor la al treilea contract pentru proiectarea preliminară a drumului de mare viteză dintre Transilvania și Moldova (A13).

Autostrada Brașov – Bacău, a treia licitație suspendată. După doi ani pierduți cu firma de proiectare Search (contract reziliat amiabil) și o a doua licitație anulată din lipsă de oferte, CNAIR a suspendat și a treia procedură de achiziție pentru A13, deși aproape că a dublat valoarea contractului, cuprins acum între 77 și 91 de milioane de lei. Proiectanții au depus aproximativ 100 de clarificări, iar CNAIR nu a răspuns și publicat în timp util răspunsurile către potențialii ofertanți. Situația era previzibilă.

Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc, este în continuare optimist că studiul de fezabilitate pentru A13 va fi, totuşi, dus la capăt:

„Până la termenul-limită pentru depunerea ofertelor, compania nu a putut răspunde celor peste 100 de clarificări depuse de către proiectanţi. În urma discuţiilor şi analizelor cu responsabilii din CNAIR, sperăm ca într-un timp relativ rapid, compania să poată publica răspunsurile către potenţiali ofertanţi, astfel încât licitaţia să fie desuspendată”.

Articole asemănătoare

De la Bacău la Sibiu pe culoarul A13/A3 Search face completarea Studiului de Fezabilitate pentru secțiunea Brașov – Făgăraș (prelungit pentru 2024), iar din cele patru loturi ale secțiunii Sibiu – Făgăraș lotul 4 are constructor desemnat, reamintește Economedia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] studiului de fezabilitate al Autostrăzii A 13 Braşov-Bacău, licitaţia fiind la a treia procedură, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cele trei oferte au fost depuse de […]

Back to top button