Expres

Atenționare pentru șoferi, în această dimineață!

Atenționare pentru șoferi, în această dimineață!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Româneinformează că este semnalată ceață, care scade vizibilitatea în trafic – izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Brașov, Mureș, Harghita, Sibiu, Maramureș, Cluj, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Suceava și Vaslui.
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă pe un carosabil parțial umed, fiind semnalate pe alocuri ploi ușoare, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Pe timp de ceaţă, Centrul Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Polițiștii atrag atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor – care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:
         – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
         – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare