Expres

Atenție – week-end cu schimbări bruște de temperatură / Ninsori la munte

Atenție – week-end cu schimbări bruște de temperatură.

Week-end-ul va aduce o vreme foarte capricioasă, cu variații mari de temperatură, intervale cu vânt puternic în mai multe zone și ploi locale, dar și lapoviță și ninsoare la munte, potrivit Meteo&Radar.

În ziua de vineri, 6 octombrie, se vor înregistra la prânz maxime ce vor depăși 20 de grade Celsius în mare parte din țară, iar în sud mercurul va urca până la 23-26 de grade. Izolat, în special la munte, vor fi posibile și câteva averse slabe.

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă va fi destul de rece în partea nordică a țării, dar și în sud-vest. Local, în depresiuni, temperatura va scădea dimineața sub 4-5 grade.

În ciuda dimineții răcoroase, ziua va fi caldă și însorită. În estul și sud țării, maximele vor atinge 24-27 de grade la prânz, dar valori de peste 20 de grade se vor înregistra și în celelalte regiuni.

În același timp, vântul va începe să se intensifice în zonele de munte, în special în Carpații Orientali, unde sunt așteptate rafale de peste 70-80 km/h.

Atenție – week-end cu schimbări bruște de temperatură

Duminică, 8 octombrie, alegerea hainelor potrivite nu va fi deloc ușoară. Dacă în prima parte zilei termometrele vor arăta până la 25-27 de grade în unele zone, după-amiaza va pătrunde dinspre nord o masă de aer rece, de origine arctică, care va dizloca rapid aerul cald existent. Contrastul din cele două mase de aer va fi impresionant, mai ales în jumătatea estică a țării, unde temperatura va scădea chiar și cu 5-10 grade în doar 2-3 ore!

Bineînțeles, o răcire atât de bruscă va fi însoțită de intensificări puternice ale vântului, cu aspect de vijelie. Local, în Moldova, Dobrogea, nord-estul Munteniei și în zonele de munte, rafalele maxime pot atinge și depăși 80-90 km/h.

Frontul va fi însoțit și de unele ploi locale, în general slabe cantitativ în afara arealelor montane. Pe culmile din nordul Carpaților Orientali, sunt posibile și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button