Expres

Atenție – vremea se răcește / Prognoza meteo pentru zilele următoare

Atenție – vremea se răcește.

Potrivit Meteo&Radar, vremea în România se va schimba începând de miercuri, odată cu extinderea temporară spre sud a unui anticiclon scandinav puternic. Pe flancul estic al acestuia vor pătrunde mase de aer reci dinspre nord-estul continentului, până în zonele noastre.

„Un aspect interesant este că o astfel de circulație ar fi adus aproape sigur un episod serios de iarnă târzie în urmă cu 20-30 de ani. Acum, însă, putem vorbi doar de o scădere modestă a temperaturii, până la valori normale pentru această activitate. Doar în zonele de munte și prin nord-estul țării se va răci mai puternic. Răcirea va fi însoțită de ploi slabe și moderate în mai multe regiuni, în timp ce în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă. Câțiva fulgi vor cădea și la altitudini mai reduse, în special în zonele deluroase din estul țării”, au detaliat meteorologii.

Atenție – vremea se răcește

Cel mai frig va fi de joi până sâmbătă dimineața. La prânz, mercurul din termometre nu va depăși 3-8°C în regiunile estice, iar noaptea temperatura va scădea sub pragul de îngheț pe suprafețe extinse. Local, în Moldova și estul Transilvaniei, minimele nocturne vor coborî sub -5°C.

Potrivit sursei citate, frigul nu va ține, însă, prea mult timp: „Din a doua jumătate a week-end-ului, circulația aerului va deveni sud-vestică, iar vremea se va încălzi din nou. Mai mult, duminică sau pe la începutul săptămânii viitoare, termometrele ar putea arăta din nou până la 20°C sau chiar mai mult în unele zone din jumătatea sudică a țării”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button