Expres

Atenție, șoferi! Marș al bicicliștilor pe principalele artere din Brașov

Atenție, șoferi! Marș al bicicliștilor pe principalele artere din Brașov. Asociația Tot Mai Verde din Brașov invită comunitatea brașoveană să participe astăzi, de la ora 18.00, la evenimentul „Masa Critică”. Acesta este un eveniment cu un scop ecologist, care are rolul de a promova bicicleta ca mijloc de transport ecologic, economic, sănătos şi de multe ori mai rapid prin oraș dar și de a atrage atenția autorităților asupra necesității dezvoltării unei infrastructuri bine puse la punct pentru circulația bicicliștilor.
La eveniment se estimează un număr de 80 de participanți de toate vârstele. Acțiunea constă într-o plimbare pe biciclete, cu plecare de lângă Primăria Brașov (la Lupoaică), str. blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, blvd. Iuliu Maniu, Primărie. Traseul are 13 km și poate fi parcurs fără a cauza blocaje majore în trafic.

Biciclete pentru toți

Sub sloganul „Biciclete pentru toți”, anul acesta, cu ocazia evenimentului „Masa Critică”, cei de la Asociația Tot Mai Verde vor să strângă bani pentru achiziționarea de biciclete tandem pentru Asociația Bastonul Alb, asociație ce sprijină persoanele cu deficiențe de vedere pentru a fi integrate în societate. Fiecare poate dona orice sumă pentru această cauză sau să se implice în activitate. Înainte de plimbare, oamenii vor putea interacționa cu membrii nevăzători și cu voluntari din Asociația Bastonul Alb, amenajându-se un stand în locul de plecare și de sosire. Cei care vor să dea o mână de ajutor în strângerea de fonduri pentru achiziționarea bicicletelelor în tandem vor putea dona fizic la stand sau oricând prin transfer bancar, luând legătura cu Asociația Tot Mai Verde.
„Până în acest moment, s-a strâns suma de 350 lei. Sperăm ca această sumă să crească și la ultima ediție din acest an la evenimentului Masa Critică, să achiziționam bicicletele”, spune Iulian Dudiță, președintele Asociației Tot Mai Verde.

Recomandări pentru participanți

Atenție, șoferi! Marș al bicicliștilor pe principalele artere din Brașov. Asociația Tot Mai Verde recomandă celor care doresc să participe la eveniment, să respecte legislația rutieră în vigoare. Printre ele: să folosească casca de protecție; să aibă bicicleta echipată cu sistem de avertizare sonoră; să aibă bicicleta echipată cu sistem de iluminat cu lumini albe și roșii.
Program: 17:45 – 18:00 Întâlnire la Primăria Brașov (la Lupoaică); 18:00 Pornire traseu: Primăria Brașov (la Lupoaica), str. blvd. Eroilor, blvd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, blvd. Saturn, blvd. Alexandru Vlahuță, blvd. Gării, str. Aurel Vlaicu, blvd. Griviței, str. 13 Decembrie, blvd. Iuliu Maniu, Primărie.
Pe toată lungimea traseului se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2002 (codul rutier. Se va folosi prima bandă de circulație. Toți participanții sunt rugați să respecte regulile de circulație și mersul în coloană.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
9 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
11 luni în urmă

Prostimea cu bicicleta, corifeii ecologelei cu jet-ul. Sesizați diferența?

P.S. Întrebarea asta nu este adresată și celor care s-au lăsat injectați!
Mulțumesc de înțelegere.

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
11 luni în urmă

Prostimea cu bicicleta, corifeii ecologelei cu jet-ul” iar latraii putinisti barbugheysti cu botul prin haznale. Asta e diferenta.

Willy
11 luni în urmă

Stim de ei, suntem constienti ca exista si biciclisti. Cum poti sa ii ignori cand ei circula pe contrasens, traverseaza strada calare pe bicicleta, fac o gramada de prostii, trec razant pe langa pietoni si uneori ii si accidenteaza dupa… Citeşte mai mult »

Andrei Gheorghe
Răspunde la  Willy
11 luni în urmă

dacă chiar te deranjează de ce nu ceri celor pe care i ai ales sa facă legislație pt biciclete și restu. asigurare pt trotinete și biciclete pe persoana fizica fie ca are omu și bicicleta și trotineta sau tricicleta. și… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Andrei Gheorghe
11 luni în urmă

Roaga pe cineva sa iti deseneze ca am scris eu. Ca vad ca nu ai inteles nimic. Pe scurt, nu ma deranjeaza biciclistii. Ma deranjeaza nesimtirea si jigodismul de care dau dovada multi biciclisti. Profita ca se pot strecura printre… Citeşte mai mult »

Andrei Gheorghe
11 luni în urmă

îți sugerez mai bine sa pui deoparte banii băgați în mașină un an de zile și mergi și matale într un concediu pe. dincolo sa vezi alții cum trăiesc, cum și au făcut ograda poate îți place și treci tabăra…… Citeşte mai mult »

Andrei Gheorghe
Răspunde la  Andrei Gheorghe
11 luni în urmă

și de la lipsa de sport. ca odată veniți la. oraș nu a mai făcut nimeni mișcare dar dieta a rămas aia de oameni care muncesc câmpul toată ziua. acum. muncesc telecomanda și volanul ca au…

bikerii it sti, doar in poze la ziar
11 luni în urmă

toti pozeaza in mari bikeri, vezi it stii din primarie, ei aia le care in viata lor nu i-a vazt nimeni pe bitza prin oras 🙂 o mascarada facuta de unii care se numesc it sti, de unii care habar… Citeşte mai mult »

Andrei Gheorghe
Răspunde la  bikerii it sti, doar in poze la ziar
11 luni în urmă

o vizita la psiholog nu ar strica…

Back to top button