Expres

Atenție la înșelăciunile de pe rețelele de socializare! Recomandările Poliției Brașov

Înșelăciunile pe rețelele de socializare reprezintă o activitate infracțională concepută pentru a păcăli cetățenii prin utilizarea platformelor de socializare pentru bani sau detalii personale, precum adrese de e-mail, parole și date de naștere.

În vederea prevenirii fraudelor on-line și protejării informațiilor dvs personale, Poliția Brașov vă recomandă:

  • Evitați să distribuiți detalii pe rețelele de socializare care ar putea permite persoanelor certate cu legea să vă copieze identitatea și luați în considerare setarea profilului dvs. în modul privat.
  • Verificați solicitările care vin de la prieteni sau cunoștințe înainte de a acționa în acest sens. Contactați direct persoanele respective pentru a vă asigura că nu sunteți înșelat.
  • Creați o parolă puternică și unică pentru toate conturile dumneavoastră online. Nu utilizați niciun fel de detalii personale în parola dumneavoastră.
  • Evitați să folosiți aplicații cu informații sensibile în timp ce utilizați conexiuni WI-FI publice.
  • Asigurați-vă că analizați cu atenție adresa URL înainte de a vă conecta la orice site web de socializare. Atenție la link-urile scurtate.
  • Fiți precauți cu privire la chestionarele atrăgătoare de pe rețelele de socializare. Chiar dacă unele chestionare sunt legitime, acestea pot fi folosite pentru a colecta informații personale.
  • Verificați sursa aplicațiilor care solicită informații personale de pe rețelele dvs. de socializare.
  • Fiți conștienți de postările care atrag atenția, indiferent dacă susțin că oferă carduri cadou, câștiguri la o loterie, știri de ultimă oră sau fotografii despre celebrități.
  • Nu distribuiți informații în exces. Acest lucru poate oferi infractorilor calea către escrocherii bine puse la punct pentru a vă înșela.
  • Evitați să dați clic pe fluxuri live false sau filme, care merg adesea la site-uri web care distribuie programe malware sau care solicită un card de credit pentru o vizualizare gratuită.

Sesizați Poliția la orice încercare de fraudă! Orice informație poate duce la identificarea făptășilor!

Recomandările vin în contextul în care, în perioada aprilie 2023-ianuarie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov desfășoară activități în cadrul Proiectului de prevenire a criminalității informatice Siguranța online.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button