Expres

Atenție la animăluțele de companie în noaptea dintre ani! AMP Brașov: „Sunt animale care fac infarct, fac crize epileptice…”

Atenție la animăluțele de companie, în noaptea dintre ani! Asociația Milioane de Prieteni, din Brașov, amintește cât de înfricoșător poate fi Revelionul pentru câini și pisici. Motivul?! Zgomotele de la petarde și artificii.

Atenție la animăluțele de companie…


„Perioada aceasta este traumatizantă pentru toate animalele, nu doar pentru câini și pisici. Zgomotele produse de petarde și artificii provoacă reacții dintre cele mai neașteptate. Sunt animale care fac infarct, fac crize epileptice din cauza sperieturilor, încep să aibă stări de anxietate care apoi le provoacă reacții neașteptate pentru proprietar. În special pisicile care sunt lăsate afară pot să sară direct în fața mașinilor, din cauza sperieturii.
La fel ca în anii precedenți, facem un apel către toți proprietarii de câini pe care îi rugăm să fie mai prudenți și să își ia măsuri de precauție mai ales în noaptea dintre ani, când extrem de mulți câini se pierd, fug de acasă și chiar și din brațele stăpânilor din cauza sperieturii provocate de zgomotele puternice.
De aceea ar fi de preferat ca aceștia să stea undeva închiși, în casă, garaj sau măcar în țarc și să aibă o cușcă unde să se adăpostească și ideal ar fi să aibă pe cineva drag alături, cineva care să încerce să îi liniștească, pentru ca trauma să fie măcar puțin atenuată”, au transmis reprezentanții AMP.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button