Expres

Premierul slovac a fost împușcat / Update. Va fi operat de urgență

Premierul slovac a fost împușcat

Știre în curs de actualizare

Update. Robert Fico va fi supus unei intervenţii medicale de urgenţă.

Starea sa este extrem de gravă“, a declarat ministrul apărării, Robert Kalinak, în cadrul unui briefing de presă în care a precizat că operaţia va dura trei ore şi jumătate și este foarte complicată, adăugând:
Ne rugăm cu toţii ca buna constituţie a premierului şi medicina modernă să îşi facă treaba”.

Atacatorul lui Robert Fico a fost arestat. Fiul atacatorului a declarat pentru mass-media slovacă că este şocat de gestul tatălui său și a precizat că bărbatul deţinea arma în mod legal. Neagă că acesta ar suferi de vreo afecțiune psihiatrică.

…………………………………………………

Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, a fost împușcat miercuri în Handlová, un oraș din centrul țării, la scurt timp după ce a ieșit de la o ședință de guvern, pentru a saluta mulțimea aflată în fața clădirii, a anunțat Reuters, care citează agenția de stat slovacă TASR.

Fico fost dus cu elicopterul la un spital din apropiere, din Banská Bystrica, în condițiile în care transferul la Bratislava ar fi durat prea mult, iar starea sa este mult prea gravă, rănile punându-i viața în pericol, pentru a permite un astfel de transport.

Atacatorul, un bărbat de 71 de ani, a fost reținut, au anunțat autoritățile slovace.

***

Potrivit G4Media, Robert Fico (59 de ani), președintele unui partid populist, s-a remarcat printr-o retorică pro-rusă și anti-occidentală.

Fico a revenit la putere în toamna anului 2023, iar în februarie, în ciuda protestelor, parlamentul slovac a votat modificarea Codului penal şi desfiinţarea Biroului procurorului special, care investiga infracţiunile grave şi corupţia, o decizie criticată de Bruxelles.

De când Fico a venit la putere, Slovacia a găsit o cauză comună cu Ungaria în criticarea sprijinului occidental pentru Ucraina şi a sancţiunilor împotriva Rusiei. Fico a declarat luna aceasta că „strategia occidentală de a folosi războiul din Ucraina pentru a slăbi Rusia din punct de vedere economic, militar şi politic nu funcţionează”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare