Expres

Astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur

Astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur

Astronautul american Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă exact în ziua în care a împlinit 93 de ani.
Anunțul a fost făcut chiar de către astronaut, pe Twitter și pe Facebook.

„La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția „Legendele vii ale aviației”, am plăcerea să anunț că dragostea și partenera mea de mult timp, dr. Anca Faur, și cu mine ne-am căsătorit”, a scris cunoscutul astronaut pe Twitter.

El a mai scris că mariajul a fost marcat printr-o ceremonie privată în Los Angeles și că sunt „la fel de entuziasmați ca niște adolescenți”.
Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Armstrong, care a păşit pe Lună. A fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul unei misiuni care s-a desfăşurat între 16 şi 24 iulie 1969. Pe 20 iulie, Buzz a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong.
Cei doi sunt împreună de mai mulți ani, iar jurnalistul freelancer Cristian Niculescu a aflat cine este misterioasa Anca Faur.

Anca Faur, doctor în chimie

Originară din Deva, românca are 63 de ani, e doctor în chimie și are mai multe brevete de invenție.
E doctor în chimie şi are mai multe brevete de invenţie.

Lucrează ca manager de proiecte la Johnson Matthey, multinaţională britanică specializată în produse chimice. Tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo….

Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, şi el un chimist cu mai multe brevete de invenţie.

Prietena legendarului astronaut e expertă în cataliză şi combustibil. La JM California se ocupă de programele Fuel Cells.

O celulă de combustibil transformă energia chimică a unui combustibil (adesea hidrogen) şi a unui agent de oxidare (adesea oxigen) în electricitate, printr-o suită de reacţii redox.

Anca Faur a condus, prima din companie, un Hyundai cu celule de combustibil…”, a scris Cristian Niculescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta este cel de-al patrulea mariaj pentru astronaut. El are trei copii, James, Janice și Andrew, din prima căsătorie cu Joan Archer.
Astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button